Duyuru

Mustafa: Bugün Protesto Yerine Kutlamalar Yapılmalıydı

Kosova Haberleri

  /   464   /   16 Mayıs 2016, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Isa Mustafa, Istok’u bugün (14.05.2016)  ziyaret etti.  Burada yaptığı açıklamada Mustafa ülkedeki gelişmeler ve muhalefetin bugünkü protestosuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Başbakan Isa Mustafa’ya göre Priştine’de bugün vizeler muafiyeti tavsiyesi,  UEFA ve FIFA-ya üyelik dahil  bu ay içerisinde Kosova’nın kaydettiği başarılar kutlansaydı daha iyi olurdu. Buna rağmen Mustafa protestonun legal, yurttaşlar ve muhalefetin hür iradesinin dile getirilmesi için Anayasa ile  garanti edilmiş bir konu olduğunu söyledi.

Hükümet’in istifa taleplerine değinen Başbakan Mustafa,  Avro-Atlantik entegrasyonlarında büyük başarılar kaydettiği, ABD ile dostluğu pekiştirdiği ve ekonomide derin reformları gerçekleştirdiğinden dolayı başarılı olan bu Hükümet’in 2018 yılının Haziran ayına kadar görevi başında olacağını ifade etti.

Vatandaşları meşgul eden sorunların beraberce çözümü ve taleplerin karşılanması için muhalefetle işbirliğin sürdürülmesi taahhütleri dile getiren Mustafa, “Oylar yalnız iktidarın değil, muhalefet temsilcilerindedir. Onlar talepte bulunma,  iktidarı düzeltme hakkına sahiptirler. İşbirliğinde bulunmaları ve uyarılarını orada yapmaları ile geri dönmeleri için kendilerini Meclis’e davet ediyorum.” dedi.  

Yorumlar