Duyuru

Toplantı Yeter Sayısı Nedeniyle Oturum Kestirildi

Kosova Haberleri

  /   376   /   19 Mayıs 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Meclisi’nin olağan oturumu öğleden sonra bazı milletvekillerin salona geri dönmemeleri nedeniyle kestirildi.

Öğleden sonra çalışmaları devam eden oturuma sadece 57 milletvekili katıldı. Oturuma başkanlık eden Sabri Hamiti, toplantı yeter sayısı olmadığı ve hiçbir kararın alınamayacağından dolayı oturumun kestirilmesinin mecbur olduğunu söyledi.

“57 milletvekili ile kararları alamayız,  bundandır parlamento grupları başkanlarına bu toplantının devam etmesini istiyorlar mı? ne zaman devam etmesini istediklerini veya buraya 61 milletvekilini getirebilirler mi? söylemelerini rica ediyorum.” diye belirtti Hamiti.

PDK Parlamento Grubu Başkanı Adem Grabovci, oylamanın önümüzdeki haftaya ertelenmesini talep etti.

“Sorumluluklar bilincinde olmayan saygıdeğer milletvekillerinin davranışından üzgünüm. Üç haftadır oturum yapılmadı, Meclis’in normal çalışmalarını sürdürebilmesi için toplantıya katılmakla yükümlüyüz. Bir çözüm bulmalıyız. Oylamaya katılmayan milletvekillere yevmiyelerin verilmemesi için bir formül bulmalıyız. Oylamanın önümüzdeki haftaya bırakılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi diğerleri  arasında Grabovci.

LDK Parlamento Grubu Başkanı Ismet Beqiri de milletvekillerin salonda yer almamalarının anlamsız olduğunu söyledi.

“Burada bulunmak veya bulunmamak tercih meselesi olduğu doğrudur, belgelerde ne yazıldığı  da önemli değildir, ancak katılmamak tamamen sorumsuzluktur ve anlamsızdır. Kalan noktaları gelecek hafta oylayabiliriz.” diye belirtti Beqiri.   

Yorumlar