Duyuru

Koalisyon Krizde!?

Kosova Haberleri

  /   309   /   21 Mayıs 2016, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Sahip oldukları sayıya rağmen iktidar milletvekillerinin oturumlara katılmamaları nedeniyle Meclis’te genel kurul toplantıların başarısız geçmesini,  analistler, iktidar koalisyonunda bir krizin belirmeye başladığı olarak görüyorlar. İktidar milletvekilleri ayrıca, kendi sıralarından da bazı milletvekillerin işlerin gerektiği bir şekilde gitmemesini istiyenlerin de olduğunu söylüyorlar.

Böylece Meclis sıralı çalışmalarını sürdürmekte yalnız muhalefet milletvekillerin boykotuyla değil, iktidar partiler milletvekillerinin de toplantılara katılmamaları nedeniyle, sıkıntılarla karşılaşıyor.

Koalisyon ortaklarının (PDK-LDK) oturumlarda milletvekillerini tutamamaları, birçok yasanın onaylanmamasına yol açmaktadır.

Ülkenin yüksek yetkilileri iktidar koalisyonunun kriz içinde olduğu söylentilerini yalanlayıp milletvekillerin toplantılara katılmalarının,  onların bireysel sorumluluğu olduğunu belirtiyor.

Siyasi analistler ise bunun tam aksini iddia ediyorlar.

Siyasi analistlerden Halil Matoshi de, iktidar partilerin bir krizle karşılaştıklarını ve bu nedenle milletvekillerin Meclis oturumlarına katılmadıklarını söylüyor.  

Yorumlar