Duyuru

Thaçi SEEP Zirvesi’nde

Kosova Haberleri

  /   377   /   02 Haziran 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi Sofya’da bugün çalışmaları başlayacak Güneydoğu Avrupa’da İşbirliği Süreci Zirvesi’ne (SEECP) katılmak için dün akşam Bulgaristan’a gitti.

Bulgaristan Devlet Başkanı Rosen Plevneliev’in evsahibi olduğu zirveye Arnavutluk Başkanı  Bujar Nishani, Hırvatistan Başkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç, Moldavya Başkanı Nicolae Timofti, Karadağ Başkanı Filip Vujanoviç, Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir Izetbegoviç ve Makedonya Başkanı George Ivanov katılıyor.

Bu vesileile bu zirvenin genel kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, “SEECP – 20 Yıl için İşbirliğin Kilidi” konulu bir konuşma yapacak ve konuşmasında bölgesel işbirliği, iyi komşuluk ve bölge ülkelerinin Avrupa Birliği entegrasyonlarına odaklanacaktır.

Zirve ise Arnavutluk, Bulgaristan ve Hırvatistan’dan oluşacak SEECP-in “Trojka” tarafından düzenlenecek basın toplantısıyla sona erecek. 

Cumhurbaşkanı Thaçi bundan başka bu zirve kapsamında Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından da kabul edilecek ve gerçekleşecek görüşmede ikili ilişkiler de ele alınacaktır.  

Yorumlar