Duyuru

Kosovalı Türk Yetkilileri Terör Saldırısını Şiddetle Kınadı

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri

  /   447   /   30 Haziran 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  

İstanbul’daki saldırıyı sert bir şekilde kınayan Kosovalı Türk yetkililer, dayanışma ve taziyelerini ifade ettiler. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka ve KDTP Milletvekili Müferra Şinik sosyal ağ hesaplarından üzüntülerini ifade ettiler. 


Yağcılar: Türk’üz, Türkiyeliyiz, hepimiz dayanışma içerisindeyiz


Atatürk Havalimanında ki terör saldırısını şiddetle kınayan ve lanetleyen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, “Türkiye\'nin gücü ve bütünlüğü daimidir. Türk’üz, Türkiyeliyiz, hepimiz dayanışma içerisindeyiz.” dedi.


Atatürk Havalimanında ki terör saldırısını şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye\'nin istikrarı, güvenliği ve huzurunun kırılması istenilmektedir. Ancak Türkiye sanıldığından daha güçlüdür. Türkiye teröristlere baş eğmez ve geçit vermez. Türkiye\'nin gücü ve bütünlüğü daimidir. Türk’üz, Türkiyeliyiz, hepimiz dayanışma içerisindeyiz.

Damka: Teröre karşı bir olalım


Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka mesajında tüm dünya insanlarından teröre karşı birleşme çağrısında bulundu:

“İstanbul\'da meydana gelen terör saldırısını esefle kınıyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allah\'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar, hepimize başsağlığı diliyorum. Tüm dünyanın, terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin sadece bir ülkenin vatandaşı değil, insan olduklarını hatırlamalarını ve teröre karşı birleşilmelerini temenni ediyorum.”

Şinik: Türkiye\'m güçlüdür güçlü kalacaktır

Terörün her çeşidini kınayan Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Milletvekili Müferra Şinik, tüm saldırılara rağmen Türkiye’nin güçlü kalacağı inancını ifade etti:
“Lanet...Lanet...Lanet olsun!!!...Gönül coğrafyamızın her ferdinin kalbini sızlatan terörün her çeşidini şiddetle kınıyorum...Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum...Din, dil, ırk ayırmaksızın insanlığa yapılan bu ve bu gibi saldırılar ana ülkemizin yolunu kapatmayacaktır. Türkiye\'m güçlüdür güçlü kalacaktır...”

  

Yorumlar