Duyuru

Prizren Şehir Parkı Tartışıldı

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri

  /   603   /   28 Temmuz 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Prizren Belediye Meclisi’nin bugün (27.06.2016) düzenlenen 35. oturumunda Şehir Parkı durumu ve bazı kararların yetkili bakanlıklar tarafından geri iadesi konuları ele alındı. 

Prizren Belediye Meclis üyeleri oturumun ilk bölümünde şehirde gözlenen bazı eksikliklere işaret ederken yetkili makamlara sorular ileterek müdahale istemlerinde bulundular. 
Arber Rexha, şehir merkezinde mantar gibi biten çok sayıda izinli ve izinsiz park yerleri konusuna değindi. Belediyenin bu park yerlerini alternatif sunmadan kapatma kararını da yanlış bulduğunu söyleyen Rexha, “Prizren Belediyesi ilk önce bu park yerleri için bir alternatif sunmalı. Mevcut park yerleri kapanırsa araçların park edilmesi ve şehir merkezinde büyük telaş yaşanacak.” dedi.

Geçenlerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında düzene alınan, Prizren Şehir Parkı durumunun son derece vahim olduğuna işaret edildikten sonra park içinde bulunan restoranın işletmesi ve park bakımı için ihale açıldığını fakat şikayet üzere bu ihalenin kurulan komisyon tarafından iptal edildiği bildirildi. Belediye Meclisi üyelerinden ihaleyi kazananla 1-15 yıla kadar anlaşma imzalanması yetkisi istendi.

Prizren Kamu Yönetimi Müdürü Hasan Hasani, park konusunun ilgiyle izlendiğine işaret etti:
“Gerçekten park konusu birkaç defa gündeme getirildi. Müdürlüğümüz tarafında 2 yıllık ihale açıldı. Ancak ihaleye katılanın şikayeti üzere kurulan komisyon tarafından ihale iptal edildi ve yeniden açılması karara bağlandı.”

Hasan Hasan’i meclis üyelerinden anlaşma süresinin daha uzun olmasının daha isabetli olacağını belirtti.

Tartışmalarda Prizren Şehir Parkı’nın önemine vurgu yapıldı. 
Meclis üyesi Cemil Luma, şehir parkının bir geçmişi olduğuna vurgu yaptı: 
“Yaşım ilerledi, 50 yıl öncesini hatırlıyorum. Prizren Şehir Parkı cennettin bir parçası halindeydi. İşletmecilerin doğal olarak yatırımlarından kazanç beklentisindedir. Park anlamını kazanacak. Park, araçların girmesine izin verildikten sonra park olmaktan çıktı. “

Prizren Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Levent Buş, parkın acı verici bir durumda olduğunu belirtti. Yatırımcılara 10 yıllık bir süre tanımak gereğini ileri süren Buş,  yatırımcıdan da banka garantisi istenmesi gereğine vurgu yaptı. 

Konuyla ilgili tartışmalarda işletme ve park bakımı anlaşmasının 10 yıllığına yapılması ancak işletmecinin betonlaşmama ve diğer şartlara uyması gereğine işaret edildi. 

Toplantının devamında Prizren Belediye Meclisi, bazı yetkili bakanlıklar tarafından iade edilen bazı kararları görüşüldü. Meclis üyeleri kararlar hazırlanırken yanlış bilgilendirmeyi yapanların sorumluluğa alınması gereğine işaret edildi. 
  

Yorumlar