Duyuru

Kosova ve Kosovalı Türkler, Türkiye’nin Yanında

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   2581   /   28 Temmuz 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakan Mahir Yağcılar, Milletvekilleri Fikrim Damka ve Müfera Şinik ile birlikte Ankara ziyareti çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret etti. 

15 temmuz darbe girişimi nedeniyle zor günleri atlatan Türkiye Cumhuriyeti kurumları ve Türk halkına olan desteği ifade etmek amacıyla  gerçekleşen ziyarette, Kosova Türk toplumu adına, darbe girişimi sırasında şehit düşenler için başsağlığı ve tüm Türk halkına geçmiş olsun dilekleri iletildi. 

Bakan Yağcılar ziyaret sırasında şöyle konuştu:
"Bizler, Kosova Cumhuriyeti’nin bir bakanı olarak, Kosova Demokratik Türk Partisinin genel başkanı olarak, milletvekillerimizle beraber Kosova ve Kosovalı Türklerden sevgi ve muhabbetleri getirdik. Sizinle beraberiz, sizleri destekliyoruz, Türkiye Cumhuriyeti devletini, anavatanımızı destekliyoruz. Darbeye hayır dedik, hayır diyoruz, sizler gibi bizler de meydanlara çıktık, uzak olmamıza rağmen seslendik, darbeyi lanetledik. Hamdolsun Allah’ın takdiri, milletin iradesi, Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ve tüm parti ve milletvekillerin kararlı duruşu, Türkiye’yi ve bölgeyi felaketten kurtarmıştır. Biz her zaman dedik, şimdi de diyoruz: Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demektir. Bu gücün daimi kalması için dua ediyoruz, milletin iradesi bizim de irademizdir. En zor günlerimizde bizlerin yanıbaşımızdaydınız, en fazla ihtiyacımız olduğu zaman desteklerinizi esirgemediniz, acımızı paylaştınız, başarılarımızı artırdınız. Bizde şimdi sizin yanındayız, sizlerleyiz. Allah bir daha ne bizlere ne sizlere böyle acılar göstermesin.  O talihsiz gece atılan her kurşun bizi de yaralamıştır, üzmüştür. Bizler sizlerle dayanışma içerisindeyiz, demokrasi ve özgürlüğü en büyük nimet olarak biliyoruz. Bu nimete, bu vatana ihanet edenleri kınıyoruz. Türkiye güçlüdür, Türkiye bu zorlukları atlatacaktır, hiç şüphemiz yoktur. Bundan böyle de o pozitif ve şefkatli gücünü bölgeye yansıtacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde güçlü liderlere sahip olan Türkiye’mizin kararlı adımlarla yoluna  devam edeceğini biliyoruz. Bizler tekrardan başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sizlere, başbakan Sayın Binalı Yıldırıma, tüm parti liderlerine ve mille tevkilerine,  bugüne kadar sunulan desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz."

Kosova Türkleri heyeti ayrıca 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında atılan bombalar sonucunda TBMM binasının hasar gören bölümlerinde de incelemelerde bulundu.

Heyete Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ve başkatibi Gülşen Bölükbaşı  eşlik etti. 

  

Yorumlar