Duyuru

Milletvekilleri Tehdit Edildi ve Baskıya Maruz Kaldı

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri

  /   688   /   10 Eylül 2016, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Isa Mustafa, Karadağ ile Sınır Anlaşması onaylanmasının yasa tasarısının sürece tabi tutulması şartlarının müsait olmadığı nedeniyle gündem sırasından geri çekildiğini açıkladı.

Hükümet’in bugünkü toplantısında milletvekillerine bireysel olarak tehdit ve baskıların yapıldığını belirten Mustafa,  “Şartlandırmalar konusunda özel olarak hiçbir siyasi oluşumdan bahsetmedim. Şartlandırmaları kimseden kabul etmeyeceğiz. Şimdi yapmamız gerekenlerin, tüm aktörlerle istişarelerin sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

İpek, Deçan, Istog ve Junik belediye başkanları ile gerçekleşen görüşme hakkında da söz ettikten sonra Mustafa, vatandaşların daha ayrıntılı bilgilendirilmesi amacıyla Kosova Ormanlar Ajansı ve KEK-den bilgileri netlendirmelerini talep etti.

“Hangi noktada sınırı yönettikleri konusunda Kosova Sınır Polisi temsilcileri ile bugün bir görüşme gerçekleştireceğim. Hepsiyle görüşeceğiz. Sınırın o bölümüyle ilgili faaliyet alanınızda konulara açıklık getirmeniz için, bakanlar size de rica ediyorum. Hiçbir şüphe bırakmayalım ve delilleri sunduğumuzda,  o zaman siyasi irade egemen olsun. Delillere başvurma  iklimi yaratmalıyız.” şeklinde ifadelerde bulunan Mustafa, vizeler raporuyla ilgili Avrupa Parlamentosu’nun kararından da memnuniyetini dile getirdi.

“Bu sorun artık bize bağlı olacaktır. Vize serbestisinin verilmemesi nedeniyle biz artık kimseyi suçlayamayız. Sınır Anlaşması’nı onaylamakla,  vizeler hakkında kararlaştırma bizde kalıyor.  Bizimle görüşme iradesini belirten herkesle görüşeceğiz. Muhalefetle de çalışacağız. Anlaşma sürece tabi tutulmadan önce,  her şeyi kanıtlamak için çalışmalarımızı sürdürmek isterdim.” dedi diğerleri arasında Başbakan Isa Mustafa.  

Yorumlar