Duyuru

Bakan Tahiri, Sırbistan Hükümeti’ni Yalanladı

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri - Sırbistan - Sırbistan

  /   2306   /   10 Eylül 2016, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Brüksel’de Sırp Belediyeler Birliği konusunun görüşülmekte olduğu ve Birlik ile ilgili yönetim grubunun kurulduğuna dair basında çıkan haberleri yalanladı.

Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Brüksel’de bulundukları şimdiki tur görüşmelerde gündem sırasında Birliğin değil kamuoyunun da daha önceleri haberdar edildiği serbest dolaşım,  araç plakalarıyla ilgili karşılıklı adımlar, kadastro,  diplomalar denkliği,  13 Eylülde barikatın kaldırıldığı köprünün tekrar hizmet vermesi ve Kosova telefon kodunun olduğunu açıkladı.

“Birlikle ilgili çalışma veya yönetim grubunun kurulduğu Sırbistan tarafından çıkan dezenformasyonların,  Sırbistan’ın sıradaki bir diğer yalanı olduğunu belirtmeliyim,  çünkü yönetim grubu Brüksel Anlaşması’na göre 2013 yılında kurulmuştur ve bu grubu Kosova Yerel Yönetim Bakanlığı kurmuştur.” şeklinde açıklamalarda bulunan Tahiri, bu grubun Sırbistan Hükümeti’nin iddia ettiği gibi Kosova Cumhurbaşkanı veya Başbakanı tarafından kurulmadığını söyledi.

Bakan Tahiri bundan başka Brüksel’e getirtilen ve Avrupa Birliği ile temaslar kurması çabasını harcayan Sırbistan Hükümeti’nin bu grupla manipüle ettiğini ifade etti.  

Yorumlar