Duyuru

Prizren’de 15 Temmuz Şehitleri Panel İle Anıldı

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   2598   /   13 Eylül 2016, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Prizren\'de dün akşam (10.09.2016) Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, “Kosova\'dan Türkiye\'ye, Demokrasiye Selam” Paneli düzenledi.

“Kosova\'dan Türkiye\'ye, Demokrasiye Selam” Paneli 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Panelin başında hazır bulunanları selamlayan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Türk toplumu adına Fetullahçı Terör Örgütü\'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kosovalı Türklerin anavatan Türkiye\'yi, her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de desteklediğine işaret eden Mahir Yağcılar, “Darbe girişimine hayır dedik, demeye devam ediyoruz. Bizler de meydanlara çıktık, darbe girişimini lanetledik. FETÖ terör örgütünü kınadık, kınamaya devam ediyoruz. “ dedi. 

Dünyanın terörizm nedeniyle zor günler yaşadığına işaret eden Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye\'nin gücünün milletin birliğinde,dayanışmasında ve kurumların kararlılığında yattığı nedeniyle hain darbenin çökerttildiğini ifade eti. Türkiye\'nin hem FETÖ hem de dini istismar eden diğer örgütlere karşı mücadelesine devam edeceğini söyleyen Kılıç, Türkiye’nin zor günleri atlattığını ve ilerleme yolunda  devam ettiğini vurguladı. 

Yunus Emre Enstitüsü’nün bulunduğu ülkelerde Türkiye ile kültür, kültür- sanat ve Türk dili üzerinden  dostluk köprüleri kurduğunu söyleyen Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Dr.Mehmet Ülker, 15 Temmuz darbe girişimine karşı onurlu duruş sergileyen herkesi ve şehitlere rahmet dilemek için KDTP ile ortak bir organizasyon gerçekleştirdiklerin belirtti.  

Selamlama konuşmalarından sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz tarihinde yaşanan olayları anlatan belgesel sunuldu. 

Panelde Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Osmanlı döneminden günümüze kadar askerin toplumdaki rolüne değinirken 15 Temmuz darbesinden sonra Türkiye\'nin vesayet rejiminden kurtulduğuna işaret etti. Özellikle de Türkiye Cumhuriyeti’nde çok partili sisteme geçişle birlikte 1950 yıllarından itibaren hemen her on yılda bir yaşanan darbelerden genişçe konuşan Karatepe, yapılan darbelerin ardında dış güçlerin rolü olduğuna dikkati çekti. 15 Temmuz’da askerin kullanılmaya çalışıldığını söyleyen Karatepe, halkın iradesinin galip geldiğini ifade etti.

Prizren Kültürevi Salonu\'nda düzenlenen panelde Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, KDTP Milletvekili Müferra Şinik, Türkiye\'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Panelden sonra tüm katılımcılar ellerinde kırmızı-beyaz ışıklı balonlarla Prizren’in tarihi Taş Köprüsü’ne kadar yürüdü ve burada 15 Temmuz Şehitleri anısına balonları uçurdu.  

Yorumlar