Duyuru

DÜNYA SU FORUMU BÖLGESEL TOPLANTISI ÜSKÜP'TE YAPILDI

Makedonya

  /   469   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 


Toplantıya İzmir'den Balkan federasyonu heyeti resmi davetli olarak katıldılar.
İzmir Balkan federasyonu 2009'da İstanbulda yapılacak büyük forumda Stand açacak.


16-22 Mart 2009 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan 5.Dünya su forumu ve Bakanlar konferansı  Bölgesel tanıtım toplantısı Makedonya'nın başkenti Üsküpte 3-5 Temmuz tarihleri arasında  yapıldı.
Toplantıya Türkiye adına Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu başkanlık ederken, Arnavutluk, Makedonya ve Çek cumhuriyetinden ilgili bakanlar katıldılar.
Toplantıya İzmir'den Balkan federasyonu Genel sekreteri  gazeteci-yazar Rifat Sait ve federasyon başkan yardımcısı Ekrem Selimler resmi davetli olarak katılım sağladılar.Türk heyetinde Çevre bakanlığı müsteşarı,TİKA başkanı Musa Kulaklıkaya, DSİ Genel müdürü ve 5 milletvekili de katıldılar.
Toplantının en önemli konusu Dünyamızı etkisi altına alan kuraklık ve buna paralel olarak geliştirilmek istenen Su yönetimi Adaptasyon stratejileri vede Global iklim değişiklikleri oldu.
İzmir heyetinden Rifat Sait ve Ekrem Selimler Üsküp'te Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu ile konferans sonunda bir görüşme yaptılar.Görüşmede Buca belediyesinin safari ormanı kurulması hakkındaki başkan Cemil Şeboy'un projesi bakana sunuldu.Görüşmede bakan Eroğlu , Balkan sivil toplum kuruluşlarını , 2009'da İstanbulda yapılacak Su forumuna davet etti.İzmir Balkan federasyonu bu önemli forumda bir stant açacak.
 

 

  

Yorumlar