Duyuru

Kosova, uluslararası toplumdan kuzeyde düzeni sağlamasını istedi

Kosova Haberleri

  /   415   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- Kosova hükümeti 9 Temmuz Çarşamba günü Priştine ve Belgrad'daki uluslararası toplumdan, kuzey Kosova'daki hukuk kurumlarının otoritelerini uygulayabilmeleri için bu bölgeyi yatıştırmasını istedi. Başbakan Haşim Taci, "[Mitrovica] Belediye Başkanı Bayram Recepi ile sürekli temas halindeyim ve gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi. Mitrovica'da Recepi, bir boru hattı projesi yüzünden Arnavutlarla Sırplar arasında etnik çatışmaların çıkarak çok sayıda insanın yaralandığı Suhadoll kasabasındaki durumu çözmesi için UNMIK'e ültimatom verdi.

Ayrı bir gelişmede, Uluslararası Sivil Dairesi Çarşamba günü, BM özel elçisi Martti Ahtisaari'nin Kosova'nın statü planının uygulanmasıyla ilgili bir rehber yayınladı.

Yine Priştinede, AGİT misyonu Çarşamba günü Kosova kurumlarını, misyona göre henüz uygulamadıkları dillerle ilgili yasayı uygulamaya koymaya çağırdı ve okulların Sırpça dilinde dersler de vermesini önerdi. (Koha Ditore, Zeri, Epoka e re, Express, Lajm - 10/07/08; Kohavision, RTK - 09/07/08) 

  

Yorumlar