Duyuru

UNMIK'i yeniden yapılandırma önerisi New York'a gönderildi

Kosova Haberleri

  /   457   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- UNMIK başkanı Lamberto Zannier UNMIK'in yeniden yapılandırılması ve yetkilerinin azaltılmasıyla ilgili bir öneri taslağını BM sekreteryası tarafından incelenmek üzere New York'taki BM genel merkezine gönderdi. UNMIK sözcüsü Russell Geekie 14 Temmuz Pazartesi günü yaptığı duyuruda, "Şimdi öneriyi kesinleştirmek için BM'nin yanıtını bekliyoruz." dedi. Yeniden yapılanma, Kosova'daki yeni misyon EULEX'in önünü açacak.

Yine Pazartesi günü, Zannier'in Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu ile yaptığı görüşmede Seydiu, BM'nin bugüne kadar Kosova'da oynadığı rolü takdir ettiğini ve geçiş dönemi sırasında işbirliğinin devamını istediğini söyledi.

Diğer yandan Pazartesi günü, İçişleri Bakanı Zenu Payaziti Kosova vatandaşlarının gelecek hafta yeni pasaportlarını almaya başlayacaklarını söyledi. Pasaportlar diplomatik, normal ve resmi ve seyahat belgeleri olmak üzere dört tip olacak. Bunlar, 1999'dan bu yana kullanılmakta olan UNMIK seyahat belgelerinin yerini alacaklar. (Express, Lajm, Koha Ditore, RTK, Zeri - 15/07/08) 

  

Yorumlar