Duyuru

Yunanistan, Makedon gazetecilerin topraklarına girmesini engelledi

Yunanistan

  /   408   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

ATİNA, Yunanistan -- Makedon medyasının bildirdiğine görei Yunan sınır yetkilileri 19 Temmuz Cumartesi günü bir grup Makedon gazetecinin ülkeye girmesine engel oldular. Televizyon ve gazete muhabirleri, kuzeydeki Florina ve Meliti kasabalarında 2. Dünya Savaşı sonrasında Ege Makedonya'sından gelen mültecilerin toplanmasını filme almak istemişlerdi. Üsküp'teki Egeli Makedon mültecilerin kutlamalarını kaydetmek isteyen Yunan televizyon kanallarının da Makedonya'ya girişi engellendi.

Başbakan Kostas Karamanlis Yunanistan'da bir Makedon azınlığın varlığı konusunda tartışma başlatmayı sert bir dille reddetti. Karamanlis, "Yunanistan'da bir Makedon azınlığı yoktur ve asla olmamıştır." dedi. Başbakanın sözleri, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin Atina'yı ülkedeki Makedon azınlığı tanımaya çağıran bir mektubuna yanıt olarak geldi.

Diğer yandan iki ABD'li senatör, Makedonya-Yunanistan isim anlaşmazlığı yüzünden Philip Reeker'in Makedonya büyükelçiliğine olan adaylığını erteliyorlar. Kaynaklara göre söz konusu senatörler Cumhuriyetçi Olympia Snowe ve Demokrat Robert Menendez. AP'nin aktardığına göre, Snowe'un ofisinden Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a gönderilen bir mektupta Bush yönetimi Makedonya'yı 2004 yılında "Makedonya Cumhuriyeti" olarak tanıdığı için eleştiriliyor. (Makfax, A1, Dnevnik, Mina, Kathimerini, ANA-MPA, Philelefteros - 19/07/08, AP, A1, USA Today, In.news, Phileleteros - 19/07/08) 

  

Yorumlar