Duyuru

Müftüler kardeş oldu!

Bulgaristan

  /   287   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türk Cumhuriyetleri, Kafkaslar ve Balkanlardaki şehirleri Türkiye'deki şehirlerle kardeş yapma projesi kapsamında Bursa Müftülüğü ile Sofya Müftülüğü kardeş Müftü protokolü imzaladı.
Bulgaristan'dan gelen 15 müftü, Bursa'daki meslektaşları tarafnıdan misafir edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği çerçevesinde gerçekleşen 'Kardeş Şehir, Kardeş Müftülük' projesi kapsamında, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetleri ile Türkiye'den kardeş şehirler belirleniyor. İki ülke arasında belirlenen şehirlerin yetkililerinin karşılıklı ziyaretler ve temaslarda bulunarak, şehirlerdeki mevcut meselelerin belirlenmesini hedefleyen proje ile Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerdeki Türk tarihi mirasına sahip çıkılması da hedefleniyor.

Proje kapsamında Bulgaristan'ın Sofya Müftüsü Necati Ali başkanlığındaki misafir müftüler Bursa Müftülüğü tarafından İsmail Hakkı Kur'an Kursu'nda yemekte biraraya geldi. Yemeğe Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, ilçe müftüleri ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ile Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yöneticileri katıldı. Yemekte konuşan Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz; iki kentin bundan böyle sosyal, kültürel etkinliklerin yanı sıra dini ve mimari alanda da işbirliği yapacağını kaydetti. Gündüz, kardeş şehir projesi kapsamında karşılıklı çalışmalarda bulunacaklarını söyledi. Konuk Sofya Müftüsü Necati Ali ise; "Burada olmaktan mutlu ve gururluyuz. İki şehir arasındaki kardeşlik köprüsü sağlam temellere dayanıyor" dedi.

'MÜFTÜLÜKLERİN KARDEŞLİĞİ HAYALİMİZDİ'

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ise, Balkanlardaki müftülüklerle Türkiye'deki il müftülüklerinin kardeşlik projesinin yıllardır süren hayalleri olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Balkan; "Sofya ile sıkı bağlarımız var. Oradaki soydaşlarımızın din hizmetinden en iyi şekilde faydalanması hepimizin arzusudur. İki müftülük arsında imzalanan kardeşlik protokolü ile umuyorum ki, iki şehir arasındaki bağlar güçlenecektir" dedi. Konuk müftüler ise, Türkiye ve özellikel Bursa'nın doğa harikası olduğunu söylediler.
Kaynak Haber Ajansı
Tarih : 18.07.2008 16:07

 

  

Yorumlar