Duyuru

Sejdiu ve Thaçi, ABD’ye yapmış oldukları ziyareti, tarihi bir ziyaret olarak değerlendirdiler

Kosova Haberleri

  /   438   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Priştine, 23 Temmuz 2008 (Kosovapress) saat 17:20

Sejdiu dhe Thaçi e vlerësojnë historike vizitën e tyre në SHBA

 

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Hashim Thaçi çarşamba günü, Priştine’ye döndükten sonra, Vaşington’a yapmış oldukları ziyareti, tarihi bir ziyaret olarak değerlendirdiler.

ABD ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Hashim Thaçi, ABD Başkanı George Bush, Devlet Sekreteri Kondoliza Rays ve Savunma Sekreteri Robert Gejts ile ayri ayrı görüşmelerde bulundular.

 

Uluslararası Priştine Havalimanı’nda düzenledikleri bir basın toplantısında Cumhurbaşkanı Sejdiu ve Başbakan Thaçi, ABD Başkanı George Bush’la yapılan görüşmede ABD’nin Kosova’ya tam destek sunduğunu, dolayısıyla bu desteğin ileride de sunulacağı konusunda açklamaların yapıldığını bildirdiler.

 

Cumhurbaşkanı Sejdiu ve Başbakan Thaçi, UNMIK’in yeniden yapılanması sürecine destek sunduklarını, bunun yanı sıra UNMİK Şefi Lamberto Zanier’in çalışmalerını olumlu değerlendirdiklerini öne sürerken, bir kez daha Priştine ile Belgrad arasında görüşmelerin yapılması olasıllığına karşı olduklarını dile getirdiler.

 

Kosova yüksek devlet heyetinin Amerika Birlaşik Devletleri’ne yaptığı ziyaret, 17 Şubat günü Kosova bağımsızlığının ilan edilmesinden sonra en önemli bir olay olarak değerlendirilmektedir. 

Pazartesi günü ABD Başkanı George Bush’un Kosova Cumhurbaşkanı Sejdiu ve Başbakan Thaçi ile yaptığı görüşmede, Kosova bağımsızlığının büyük destekçisi olduğunu, dolayısıyla Kosova’nın her hangi bir şekilde bölünmasine karşı olduğunu da söylemişti.    

  

Yorumlar