Duyuru

ODTÜ Kosova’da Üniversite Kuruyor

Kosova Haberleri

  /   617   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

ODTÜ Rektörü Akbulut, ziyareti çerçevesinde bugün Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu ve Çevre - Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar ile görüşmelerde bulundu.

 

            Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu tarafından kabul edilen ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, Kosova’nın bağımsızlığını kutladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Seydiu ise, Kosova’nın bağımsızlığından önce ODTÜ’yü ziyaret ettiğini ve ODTÜ’nün Türkiye’deki yerini ve gücünü bildiğini, Kosova’ya da eğitim desteğinde bulunmaya hazır olduklarından dolayı son derece memnun olduğunu bildirdi. Seydiu, eğitim yatırımlarına çok önem verdiklerini belirterek, ODTÜ projelerini desteklemeye hazır olduklarını söyledi. Seydiu, bu konuda ODTÜ’nin herhangi bir lojistik problemle karşılaşmayacağının da teminatı verdi.

Cumhurbaşkanı Seydiu, Türkiye’nin Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden olmasından dolayı da teşekkürlerini iletti.

 

Öte yandan ODTÜ Rektörü Ural Akbulut dost ve kardeş ülke olarak nitelendirdiği Kosova’nın bağımsızlığını kutladı. Kosova’ya bir üniversite projesi çerçevesinde geldiklerini ifade eden Akbulut, Kosova devletinden de destek beklediklerini ifade etti.

 

ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, Kosova Cumhurbaşkanı Seydiu ziyaretinin ardından Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar ile görüşmelerde bulundu. Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanlığını da yürüten Yağcılar, bakanlığının faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yağcılar, Rektör Akbulut’tan su, çevre ve benzeri konularda ODTÜ ile işbirliği içinde olup destek talebinde bulundu. Rektör Ural Akbulut ise işbirliğine olumlu olarak baktıklarını belirterek, Üniversiteden teknik elemanları Kosova’ya gönderebileceklerini bildirdi.

 

ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, Kosova temasları çerçevesinde Kosova Başbakan Yardımcısı Hayredin Kuçi, Eğitim Bakanı Enver Hocaj, Priştine Üniversitesi Rektörü Enver Hasani ile de görüşmesi bekleniyor. ODTÜ Rektörü ayrıca, Kosova’nın merkezindeki Liplan belediyesini ziyaret edip, ODTÜ kampüsü için ayrılan araziyi gezecek.

 

Bengi Muzbeg

http://www.kosovahaber.com/ 

  

Yorumlar