Duyuru

Mahir Yağcılar Recep Tayip Erdoğan İle Görüştü

Kosova Haberleri

  /   514   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan Kıbrıs’ta Mahir Yağcılar ile görüşmesi sırasında ekonomi ve eğitim alanlarında desteğin devam edeceği garantisini verdi.

Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan ile de görüştü.

 

Erdoğan dünyanın en genç ülkesi olan Kosova’ya önümüzdeki aylarda Türkiye desteğinin artacağını belirti. Türkiye Başbakanı iki ülke arasında kardeş ilişkilerin ilerletilmesi kararlığını belirtirken Mahir Yağcılara ekonomi ve eğitim alanlarında desteğin devam edeceği garantisini de verdi.

 

“Koha Ditore” gazetesinin dünkü (24.07.2008) sayısında Kosova Türk toplumu lideri Mahir Yağcıların Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan ile görüşmesi yanı sıra Güzelyurt yakınlarında bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTU) kampusunüde ziyaret ettiği bildiriliyor. Birkaç gün önce Kosova’yı ziyaret eden ODTU Rektörün Prof. Dr. Ural Akbulut Lipjan yakınlarında 100 milyon Avro değerinde bir kampus kurma girişiminden sonra Mahir Yağcılar Kıbrıs’ta kurulan ODTU kampusunda incelemelerde bulundu.

http://www.kosovahaber.com/ 

  

Yorumlar