Duyuru

Sırp kasap Karadziç için özel hücre

Bosna Haberleri

  /   491   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Lahey'de yargılanacak olan Sırp kasap Radovan Karadziç, BM tarafından ayrılan özel hücrede kalacak.
Salı, 29 Temmuz 2008 22:24

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Sırbistan'da yakalanan ve yargılanmak için Hollanda'nın Lahey kentine getirilecek olan savaş suçlusu Radovan Karadziç, burada Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kendisi için ayrılan özel bir hücrede kalacak. 

Mahkemeye 4 kilometre uzaklıkta, Hollanda devletine ait bir hapishanenin BM kontrolündeki özel bölümünde tutulacak olan Karadziç için 24 saat kamera gözetimi ve gardiyanlar olacak. Bu bölümde Hollanda devletinin herhangi bir yetkisi bulunmuyor. Karadziç'in kalacağı bu özel kısımda avukatıyla devamlı olarak görüşebilmesi için özel bir avukat odası bulunuyor. 

10 metrekare olan ve güneş alan büyük bir pencereye sahip hücresinde ise yatak, tuvalet, lavabonun dışında porselen tabaklar, demir çatal bıçaklar, bilgisayar ve televizyon da mevcut. Oldukça lüks sayılabilecek hapishanenin içinde bilardo, langırt, satranç vb. bulunan oyun salonu, tam donanımlı mutfak, tam donanımlı sağlık birimi, müzik odası, spor salonu, basketbol ve futbol sahası, kütüphane, ibadet yeri ve el işi atölyesi gibi 5 yıldızlı bir oteli aratmayacak hizmetler de dikkat çekiyor. 
 

Hapishanede şu anda toplam 600 tutuklu bulunuyor ve bunların 500'e yakını Karadziç gibi dava süreçlerinin bitmesini bekleyen kişilerden oluşuyor. 60 kadar tutuklu psikolojik sebeplerle burada tutulurken, tutukluların genel bir profili bulunmuyor. Karadziç'in güvenlik unsurlarının çok üst düzeyde tutulduğu bu özel bölümde tıpkı Miloseviç gibi ömrünün son günlerini geçirmesi bekleniyor. Güvenlik unsurlarının bu derece üst düzey olduğu bir bölümde Karadziç'in hücresindeki çatal bıçakların demir olması ise dikkat çekiyor. 

  

Yorumlar