Duyuru

Arnavutluk Pekin'e tarihinin en büyük Olimpiyat takımını gönderiyor

Arnavutluk Haberleri

  /   631   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

Arnavut Olimpiyat sporcuları güreş, atıcılık, kros, halter, yüzme ve judoda mücadele edecekler.

Southeast European Times için Tiran'dan Jonilda Koci'nin haberi -- 30/07/08

photo

Arnavut Klodiana Şala (solda) dördüncü Olimpiyat Oyunları'na katılacak. [Getty Images]

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ülkesinin bayrağını Arnavutluk tarihinin Olimpiyatlara katılan en kalabalık kafilesi olarak gelecek hafta Pekin Oyunlarına katılacak 27 kişilik kafileye teslim etti. 23 Temmuz'daki törende konuşan Topi, "Sizler barış elçilerisiniz." dedi.

Arnavutluk Olimpiyat Komitesi Başkanı Hisen Domi'ye göre, takımda yüzme, halter, güreş, atıcılık ve judo dallarında yarışacak 11 sporcunun yanı sıra antrenörler ve idareciler yer alıyor.

Sporcular güreşçi Said Prizreni ve Elis Guri, atıcı Lindita Kodra, Klodiana Şala ve krosçu Dorian Collaku, halterci Romela Begay, Gerti Traşa ve Erkan Kerimay, yüzücü Rovena Marku ve Sidni Hoca ve judocu Edmond Topalli.

Prizreni serbest güreşte dünya sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor ve madalya şansına yüksek gözüyle bakılıyor. Güreşçi, Olimpiyat İcra Komitesi'nin oybirliğiyle açılış töreninde bayrağı taşıyacak sporcu olarak seçildi.

Begay 2008 Avrupa halter şampiyonasında ikinci oldu. Kerimay ise Dünya Gençler Şampiyonasında halter dalında gümüş madalya kazandı.

Guri 2008 Avrupa güreş şampiyonasında üçüncü olurken, Kodra 2008'de yapılan Dünya Kupası'nda dördünü geldi.

Dördüncü kez Olimpiyatlara katılan Şala ise kros dalında madalya hedefliyor.

Atletlerden yedisi ön eleme karşılaşmalarında üstün gelerek takımdaki yerlerini kazanırken, dördü Olimpiyatlara katılması için davetiye aldı.

Arnavutluk Olimpiyat Komitesi yetkilileri sporcularının en büyük başarıyı halter ve güreşte göstereceklerini düşünüyorlar.

Halterci İmer Pampuri, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 1972 Olimpiyatlarındaki başarısıyla altın madalya kazanan tek Arnavut oldu. Bu tarihten sonra Olimpiyatları boykot eden Arnavutluk, 1992 yılında Oyunlara geri döndü.

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır. 

  

Yorumlar