Duyuru

Krasniçi, Yöneltilen Suçlamaları Reddetti

Kosova Haberleri

  /   679   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

       
Makedonya'nın Kondova bölgesindeki Arnavutların liderlerinden ve eski UÇK komutanlarından olan Agim Krasniçi, 21 Temmuz'da başlayan mahkemede, kendisine yöneltilen seçimleri kesintiye uğratmak ve yasa dışı silah bulundurmak suçlamalarını reddetti. 
    Duruşmada tutuklanmasına ilişkin detaylar hakkında ifade veren Krasniçi'nin açıklamaları, mahkemeye sunulan deliller ile uyuşmadı.
    İfadesinde Krasniçi;
    "Saray Belediye Başkanı Bekim Fazliu'nun kendisini arayarak bazı köylerde oy pusulaları bulunduğunu söylediğini, Ramadan Halimi ve Daim Fazliu ile birlikte söz konusu köylere gitmek istediklerini ancak yolarını kaybettiklerini ve araçlarının arıza yaptığını,
    Yanlarından geçen polisleri kendilerine yardım etmeleri için durduklarını ancak polislerin herhangi bir kontrol yapmadan kendilerini tutukladıklarını, ardından da Kisela Voda polis merkezine götürüldüklerini" belirtti.
    Ancak mahkeme, sanıklar tarafından soruşturma hakimine sunulan delillerin, "Polisin, bir grubu durdurarak tutukladığı ve yapılan aramada yasa dışı silahların ele geçirildiği" yönündeki delillerle örtüşmediğine işaret etti.
    Kondova'dan Agim Krasniçi, Ramadan Halimi, Daim Fazliu ve Seat Ramadani ile Batinci'den Nuhi Mustafa, Rihan Mehmeti, Abdula Yusufi, İmer İsmaili ve Bedri Mehmeti, 01 Haziran'da yapılan seçimleri kesintiye uğratmak ve izinsiz silah bulundurmakla suçlanıyorlar.
    Öte yandan, soruşturmayı yürüten savcı, Krasniçi ve beraberindekilerin bulunduğu araçta polisin çok sayıda yasa dışı silah ve uyuşturucu madde bulduğunu açıkladı.

 

  

Yorumlar