Duyuru

BASIN AÇIKLAMASI

  /   308   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  




Amor MAGOVİÇ ve ekibinin zorlu araştırmaları sonucu,15 gün önce, yaniher sene olduğu gibi 11 Temmuz'da,isimleri tespit edilebilen,SREBRENİCA'da katledilen 310 kişinin cenaze gömme seremonisi yapıldı.11 Temmuz 1995 yılında 5 gün içinde 12 ila 80 yaş
arasında 8372 erkek tüm dünyanın gözleri önünde katledildi.1500 kişinin ise hala akıbeti bilinmiyor.Her yıl 300 ila 500 kişinin kemikleri bulunup kimlikleri tespit edilerek gömülüyor. Şu ana kadar 3800 cenaze gömüldü.Halen binlerce kişinin dağınık şekilde kemikleri ulunmuş bir araya getirilmesi için uğraşılmaktadır.

Her sene bu acılarla beraber nihayet bulunabilenlerin mezarları var ve yakınları mezarları ziyaret ederek teselli buluyorlar,acılarını hafifletebiliyorlar.

Birkaç gün önce bu acıların suçlularından biri yakalanınca gene buruk  bir sevinç yaşadık. Yakalandığı için sevindik,üzüntümüz daha önce yakalanmamış olmasında.Bazı çevreler onu bu güne dek sakladılar,şimdi de protesto ediyorlar.Radovan KARACİÇ denilen zalim ve korkak, hain katil zamanında mecliste rahmetli İZZETBEGOVİÇ ve Müslümanlara “Siz
Müslümanlar yok olma yoluna gidiyorsunuz,bize birkaç gün bile dayanamazsınız” diye tehditler savuruyordu,fakat tehditkar,sözde kahraman 13 sene korkarak,kılıktan kılığa girerek saklandı. Nihayet bir yabancı ajansın ihbarı ile yakalandı.Umarız ki adilce yargılansın ve layık  olduğu en ağır cezaya çarptırılsın.

Şimdi sıra General MLADİÇ'te ve diğer suçluların yaklanmasında. Eğer Avrupa Birliği ısrar eder ise yakalanırlar,zira Çetnikler halen buna karşılar.Aklıselim Sırplar,onlar da Avrupa Birliği'nden gelecek tavizler uğruna,yakalanmalarına olur veriyorlar.Eminiz ki hiçbir suç
cezasız kalmaz ve sonunda hak ettiğini görür.Bu vicdansız katillerin kanunen cezalarını bulacakları günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu olarak SREBRENİCA şehit yakınlarına ve BOSNA ve BOŞNAK halkına sabırlar diliyoruz. Onların acıları bizim de acılarımızdır.



Abdürrezzak PARK

Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Üyesi
ve
Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu
Yurtdışı Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yrd.    




------------------------------------

Bosna için sessiz kalmayan "BOSNA GÖNÜLLÜLERİ"nin buluştuğu grup.

BOSNA DAYANIŞMA GRUBU 

  

Yorumlar