Duyuru

Başkanlık ve Dışişleri Bakanlığı, Yeremiç’in ifadelerinden kaygı duymamaktadır

Kosova Haberleri

  /   464   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Prizren, 13 Ağustos 2008 (Kosovapress) saat 16:00

Presidenca dhe MPJ-a nuk “mërziten” për deklaratat e Jeremiqit

 

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Kosova bağımsızlık sürecinin dondurulduğuna dair Sırp yetkilileri tarafından yapılan açıklamaları, kaygı verici olarak algılamamalıdır, dedi.

Bunu derken Cumhurbaşkanı Sejdiu şunu söyledi: ‘Sırbistan’ın politik isteği sorulmuş olsaydı Kosova hiç bir ülke tarafından tanınmış olmazdı’.

 

Kosova’nın  bağımsız olmasıyla ortaya çıkan yeni bir realiteyi Sırbistan kabul edemiyor. Bu durum karşısında Sırbistan dünyanın bazı ülkelerinde Kosova’nın başımsızlığına karşı koyma geyretleri içindedir.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç yaptığı bir açıklamada, Kosova bağımsızlığının tanınması süreci ile ilgili olarak Malezya’dan dondurulma kararının alındığını, bunun yanı sıra Singapur ziyareti esnasında da bu konuda benzer bir tutumla karşılaştığını bildirdi.

 

Kosova Cumhuriyeti üst düzey görevlileri, Sırbistan yetkilileri tarafından yapılan bu açıklamalar karşısında kaygı duymadıklarını, Sırbistan’ın isteği sorulmuş olsaydı Kosova hiç  bir ülke tarafından tanınmazdı şeklinde açıklamalar öne sürdüler.   

  

Yorumlar