Duyuru

Soydaşlara büyük kolaylık

Türkiye Haberleri

  /   2007   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


Başta Bulgaristan olmak üzere Balkan göçmenlerinin yaşadığı en yoğun il olan Bursa'da göçmen vatandaşların çektiği vize ve benzer sıkıntıları

 


dikkate alan Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan devletine "konsolosluk" olarak kullanması için hizmet binası yapıyor.
Adalet Mahallesi'nde yapılacak 3 katlı konsolosluk binası sayesinde soydaşlar çeşitli işlemleri için Ankara veya İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacak. Başta vize ve pasaport olmak üzere her türlü işlemler Bursa'dan yapılabilecek.
Osmangazi Belediyesi'ne yaklaşık bir milyon 200 bin YTL'ye mal olacak konsolosluk binasının temeli, 18 Ağustos Pazartesi günü Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov ve Bulgar hükümet temsilcileri ve konuyla ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı bir törenle atılacak. Bursa'daki onbinlerce Bulgaristan göçmeni vatandaşı ilgilendiren konsolosluk binasının Ocak 2009'a yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

200 BİN KİŞİYE HİZMET
Bulgaristan devleti ile uzun süren görüşmelerin ardından başlatılan konsolosluk binasının projesi Osmangazi Belediyesi'nce hazırlandı. Yaklaşık 200 bin kişiye hizmet verecek binanın hem projesinde hem de uygulama aşamalarında kullanılacak malzemelerin seçiminde büyük bir özen gösterildi.
Türk mimarisinin hakim olacağı konsolosluk binası toplam 1200 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Zemin katı konsolosluk arşivi, birinci katı konsolosluk hizmet birimleri ve üst katları da konsolosluk misafirhanesi olarak hizmet verecek olan binada, Adalet Mahallesi Muhtarlığı ve Adalet Spor Kulübü için de birer alan tahsis edilecek. Binanın elektronik teçhizatları Bulgaristan'dan getirilecek.

 

YEREL HİZMET ANLAYIŞI
Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, onbinlerce Bulgaristan göçmeni vatandaşın, başta Schengen vizesi olmak üzere çeşitli işlemleri için yıllardır Ankara veya İstanbul'a gitmek zorunda kaldığını anımsattı. Altepe, "Bursa hem göçmen nüfus itibarıyla hem de ticari ve ekonomik kimliği ile önemli bir kent. Böyle bir şehirde konsolosluk binasının bulunmaması büyük bir eksiklikti. Vatandaşlarımız işlemlerini yaptırabilmek için yıllarca başka şehirlere gitmek zorunda kaldılar ama artık bütün bu sıkıntılara son veriyoruz. Bulgaristan devletinin de görüşlerini alarak çok özel bir proje hazırladık.
Kullanım hakkı meclis kararıyla belirli bir süreliğine Bulgaristan devletine verilecek olan bina hizmete girdiğinde, göçmen vatandaşlarımız tüm işlemlerini buradan yaptırabilecek" dedi.

 

  

Yorumlar