Duyuru

Malezya, Kosova'yı tanıma sürecini dondurduğunu yalanladı

Kosova Haberleri

  /   1779   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- Malezya'nın Priştine irtibat bürosu başkanı Mustafa Mansur 14 Ağustos Perşembe günü yaptığı açıklamada, Malezya'nın Kosova'nın bağımsızlığını tanıma sürecini durdurmadığını söyledi. Mansur Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu'ya, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'ndan bu hafta başlarında bu yönde yapılan bir açıklamaya karşın, hükümetinin Kosova'nın statüsüyle ilgili tutumunu değiştirmediğini söyledi. Kosova'nın Şubat ayında bağımsızlık ilan etmesinden kısa bir süre sonra, Malezya hamleyi memnuniyetle karşıladığını açıklamıştı.

Yine Perşembe günü, UNMIK sözcüsü Russell Geekie UNMIK ve EULEX'in bu ay UNMIK'in yeniden yapılandırılmasının teknik yönleri ve AB misyonunun yeni sorumlulukları konulu bir mutabakat anlaşması imzalayacaklarını söyledi. EULEX, BM Güvenlik Konseyi'nin 1244 sayılı Kararı uyarınca görevlendirilip işleyecek.

Diğer yandan Perşembe günü, Kosova genelindeki doktorlar ücret zammı ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle grev yaptılar. Sağlık çalışanları sendikasından yapılan açıklamada, grevin amacının hükümete sağlık sektörüne yönelik sorumluluklarını hatırlatmak olduğunu açıkladı. (Telegrafi, Kosovapress, Kosovalive, TV 21, RTK, Kohavision - 14/08/08) 

  

Yorumlar