Duyuru

BALKAN ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

  /   1672   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Balkan Araştırmaları Derneği I. Olağan Genel Kurulu 12 Ağustos 2008 tarihinde Sakarya Demiryol- İş Sendikası toplantı salonunda yapıldı.

 

Genel Kurula misafir olarak katılan AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, CHP İl Başkanı Vahit Serbes, SAÜ İlahiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, birer konuşma yaparak Balkanların ülkemiz için önemi üzerinde durdular. Seçilen yönetim Kuruluna ve Başkan İbrahim Selamet’e çalışmalarında başarılar dilediler.

 

Genel Kurula katılan misafir ve üyelere hitaben bir konuşma yapan İbrahim Selamet “ Balkanlar bizim mirasımız ve emanetimizdir. Gerek ülkemizin ulusal çıkarları gerekse Balkanlarda yaşayan Arnavut, Boşnak kardeşlerimiz ve Türk soydaşlarımızla ortak bir gelecek oluşturmamız gerekmektedir. Bu perspektif amacıyla, yapılacak olan bütün çalışmaların ırki bir aidiyet değil, ortak kimliğimiz olan tarihi kardeşliğimiz üzerinden yürütülmelidir. Irkçılık, Boşnakçılık ve Arnavutçuluk yapmanın kimseye bir faydası olmamıştır ve olmayacaktır. Deneğimiz Balkanlara ilgi duyan, aşkı ve derdi olan herkese açıktır. Yeter ki biz millet olarak Balkanlara tekrar selam verelim. Biz varız ve sizin yanınızdayız diyelim.

 

Balkanlar ile yeniden köprü kurmak amacımızdır. Köklerimizin mirasından faydalanarak geleceğe dönük ortak hedeflerimiz üzerinde çalışmalıyız. Bu amaç doğrultusunda ilmi ve akademik çalışmalar yapmak, öğrenci yetiştirmek, çeşitli konularda Arnavutça, Boşnakça ve Türkçe kitaplar bastırarak Balkan Coğrafyasındaki kardeşlerimizin istifadesine sunmak istiyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan seçimde teklif edilen liste oy birliği ile kabul edildi. Balkan Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu listesi aşağıdadır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

 

YÖNETİM KURULU (ASİL)

  1. İBRAHİM SELAMET
  2. NACİ İRİS
  3. HASAN SAĞLAM
  4. ÖMER KURTEŞ
  5. LEVENT YAZAR
  6. ÖMER SÜEL
  7. İBRAHİM ÖZCAN

 

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1.      RECEP YANOVA

2.      HASAN SAYAR

3.      GALİP ÇAĞ

4.      ALPAY ŞİRİN

5.      ABDÜLKADİR ŞEN

6.      RAMİS ŞENGÜL

7.      ENGİN BAY

 

DENETLEME KURULU (ASİL)

1.      SABAHATTİN AYDIN

2.      SABRİ KOSOVA

3.      AZİZ KOZMAÇ

 

DENETLEME KURULU (YEDEK)

1.      MUSTAFA ARSLAN

2.      MEHMET AKİF ÖZKAN

3.      OSMAN TEPE 

  

Yorumlar