Duyuru

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu Kosova ziyaretine gelecek

Kosova Haberleri

  /   617   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Priştine, 23 Ağustos 2008 (Kosovapress) saat 11:03

 

TİKA ve Diyanet İsleri Başkanlıgı’ndan sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Said Yazicioglu 24-25 Ağustos 2008 tarihlerinde Kosova'ya bir ziyaret gerceklestirecek. Bu ziyaret kapsamında Sayın Yazıcıoğlu Kosova enstitüleri üst düzey görevlileriyle temaslarda bulunacak.

Bunun yanı sıra Bakan Yazıcıoğlu Kosova-Türkiye Ticaret Odası’nın törenli açılışında da hazır bulunacak.

 

Ziyaretle ilgili olarak T. C. Priştine Eşgüdüm Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Kosova’ya gelecek olan heyette, Devlet  Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yer alacaklar.

 

Yarınki gün içinde Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nun başkanlığında Türkiyeli heyet, Priştine ve  çevresinde yer alan kimi tarihi  kültürel ve dini tesisleri ziyaret ettikten sonra Mamuşa ve Prizren’e gidecekler.

Pazartesi günü Bakan Yazıcıoğlu ilkin Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ile görüşecek. Bundan sonra Bakan Yazıcıoğlu, Kosova Başbakan Yardımcısı Hajredin Kuçi, Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova İslam Birliği Başkanı Müftü Naim Ternava ile bir araya gelecek.

Bu görüşmeler ardından Bakan Yazıcıoğlu, Priştine’de yer alan Kosova-Türkiye Ticaret Odası’nın törenli açılışına da katılacak.

Pazartesi günü öğleden sonra ise, Kosova Cumhuriyeti'nin gelişmekte olan sivil havacılık sektörüne yardımcı olmak açısından Kosova Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin talebi doğrultusunda; ilk mezunlarını veren Priştina Havacılık Lisesi'nin 10 (on) Öğrencisi'ne Türk Hava Yolları Eğitim Akademisi'nde eğitim verilmesi organizasyonu yapılmıştır. Eğitim sonrası başarılı olan öğrencilere, uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecektir.
 
Bu kapsamda, Priştina Havacılık Lisesi'nin 10 (on) mezunu, eğitim maksadıyla, Türk Hava Yolları davetlisi olarak 25 Ağustos 2008 tarihinde İstanbul’a gidecekler ve eğitimlerini müteakip 1 (bir) günlük İstanbul gezisi'nden sonra 31 Ağustos 2008 tarihinde Priştine'ye dönecekler.
 

Organizasyonun başlangıcı olan 25 Ağustos 2008 Pazartesi günü, Priştina Havaalanı’ndan Saat: 14:00'te Kosova Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı  Fatmir Limaj ve Türkiye Cumhuriyeti Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı  Sait Yazıcıoğlu’nun katılacağı bir törenle İstanbul'a uğurlanacaklar. 

  

Yorumlar