Duyuru

Karaciç savunma sunmayı reddetti

Dünyadan Haberler

  /   399   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

LAHEY, Hollanda -- Eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç 29 Ağustos Cuma günü, Bosna'daki 1992-1995 savaşından kaynaklanan suçlamalarla karşı karşıya bulunduğu BM savaş suçları mahkemesine savunmasını sunmayı reddetti. Mahkeme kurallarına göre, yargıçlar sanık adına suçsuzluk iddiası girdiler.

Bu Karaciç'in mahkeme huzuruna ikinci çıkışıydı. 31 Temmuz'daki ilk duruşmada, sanık yine savunma sunmayı reddetmiş ve bunun yerine mahkemenin meşruluğuna karşı çıkmıştı. Karaciç soykırım, insanlık suçları ve savaş suçları da dahil olmak üzere 11 suçtan yargılanmasına karşın, mahkeme savcıların iddianameyi değiştirip değiştirmeyeceği yönündeki açıklamasını bekliyorlar.

Geçtiğimiz hafta, ICTY Başkanı Fausto Pocar Karaciç'in davasını Birinci Mahkeme Salonundan Jamaicalı yargıç Patrick Robinson'un başkanlığındaki Üçüncü Mahkeme Salonuna almıştı. Değişiklik, Karaciç'in Pocar'a yargıçların değiştirilmesini talep eden bir mektup göndermesinden iki gün sonra gerçekleşmişti. Karaciç, Birinci Mahkeme Salonuna başkanlık eden Hollandalı yargıç Alphonse Orie'nin taraf tuttuğu ve adil bir yargıyı garanti edemeyeceğini öne sürmüştü. Cuma günü Karaciç davasına bakan üç yargıçın adları şöyle: Robinson, İngiliz yargıç Ian Bonomy ve Fransız yargıç Michele Picard. Bonomy, mahkeme öncesi duruşmalara bakmak üzere atanmıştı. (BBC, Reuters, AFP, Deutsche Welle, VOA, Xinhua - 29/08/08, B92, RTS, Tanjug - 28/08/08) setimes 

  

Yorumlar