Duyuru

Bölünmüş Mitrovica kasabasında Arnavutlar ve Sırplar çatıştılar

Kosova Haberleri

  /   579   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- 28 Ağustos Perşembe günkü basında çıkan haberlere göre, Çarşamba günü geç saatlerde Mitrovica'nın kuzey kesiminde Arnavut ve Sırp gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışmalar, hem Arnavut hem de Sırpların yaşadığı mahallelerde çıktı. Sırp medyasının bildirdiğine göre, çatışmalarda dört Sırp yaralandı ve yakınlarda park halindeki araçlar hasar gördü. UNMIK ve Kosova polisi, kasabanın güneyiyle Sırp nüfusun yoğunlukta olduğu kuzeyini birbirine bağlayan ana köprüde trafiği durdurdu.

Diğer yandan Çarşamba günü, UNMIK sözcüsü Aleksander İvanko Priştine'de düzenlediği basın toplantısında UNMIK'in 15 Haziran'dan bu yana anlaşmalar veya çözümler dayatacak bir konumda olmadığını söyledi. İvanko, misyonun rolünün daha çok Belgrad ile Priştine arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.

Yine Çarşamba günü, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu ve Başbakan Haşim Taci ABD, İngiltere, Fransa ve Belçika'da büyükelçi olarak görev yapacak olan adaylar konusunda istişarelerde bulundular. Kosova Almanya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Türkiye ve Arnavutluk'ta da büyükelçilik açacak. Hükümet büyükelçilikler ve irtibat büroları için satın alınacak mülkler için yaklaşık 25 milyon avro ayırmayı planlıyor. (Telegrafi, Kohavision, Top Channel, RTK, B92, TV 21 - 27/08/08)

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır 

  

Yorumlar