Duyuru

Kültür Bakanı Beqiri Prizren Kalesinin Restore Edileceğini Bildirdi

Kosova Haberleri

  /   685   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 



Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Valton Beqiri bugün Küçük Kruşa’da kayıp kişiler anısına düzenlenen törene katıldıktan sonra Prizren’de de incelemelerde bulundu. Beqiri, Çevre Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosovahaber ekibiylede görüştü.

 

Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Valton Beqiri Prizren ziyaretini Sinan Paşa Camii restorasyon çalışmalarından yakından bilgi edinmekle başladı. Valton Beqiri’ye TİKA tarafından restore edilen Sinan Paşa Camii’nde tamamlanan işlerden ve planlanan çevre düzeninden geniş bilgi verildi. Valton Beqiri, Sinan Paşa Camii’nin yan kısmında bulunan dükkanların bir an önce çekilmesi konusunda yardımcı olacağını belirtti.

 

 

Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Valton Beqiri ve beraberindeki heyet KDTP Milletvekili Enis Kervan eşliğinde daha sonra yerel bir televizyonun canlı yayınına katılmak üzere Ambiyent Restoranına geldi. Restoranda Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosovahaber ekibi ile bir araya gelen Bakan Beqiri, Prizren’in tarihi mirası korunmasının öneminden hareket ederek kültür ve çevre bakanlıklarının buna daha fazla önem vermesi gereğine işaret etti. Her iki bakan müşterek çalışma ile ilerideki dönemde planlaştırılan projeler sayesinde Prizren’de tarihi mirasın korunması için daha fazla çaba harcanacağı sözünü verdi. Bakanlar Mahir Yağcılar ve Valton Beqiri, özellikle Prizren Kalesinin restorasyonu konusu üzerinde düşünce teatisinde bulundu. Kültür Bakanı Valton Beqiri Kosovahaber’e yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta Avrupa Birliği’nden özel bir heyetin Prizren’i ziyaret edip Prizren Kalesi incelemelerini gerçekleştireceğini bildirdi. Beqiri, Prizren Kalesi onarımı için AB tarafından ilgini olduğunu, projenin Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından maddi ve manevi destekleyeceğini bildirdi. Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar da Prizren Kalesi onarımı projesinde bakanlığın desteğinin eksik olmayacağını belirtti.

http://www.kosovahaber.com/ 

  

Yorumlar