Duyuru

Kosova'da ilk büyükelçi atamalarına onay

Kosova Haberleri

  /   605   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 
İlk büyükelçilikler atayan Cumhurbaşkanı Sejidu, diplomatik ağı yakın zamanda genişleteceğini söyledi.
Salı, 02 Eylül 2008 18:52

Dünya Bülteni / Haber Merkezi 

Geçtiğimiz Şubat ayının 17'sinde Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan eden Kosova, ilk on ülkede açılacak olan büyükelçiliklerde görev alacak olan maslahatgüzarlar listesine onay verdi. 

Birleşmiş Milletler'in (BM) üyesi olmadığı için büyükelçi yerine maslahatgüzarlık görevini üstlenecek olan Kosovalı diplomatlara başarılar dileyen Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Kosova Cumhuriyeti'nin ilk büyükelçiliklerinde Kosovalı diplomatların görev almalarıyla, Kosova diplomasisinin çok önemli temel taşlarından birinin daha atıldığını belirtti. 

Kosova Hükümeti tarafından atanan maslahatgüzarlarının listesine onay vermesi nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejidu, maslahatgüzarların atama sürecinde son derece önemli bir seçim yaptıklarını ve bundan sonra diplomatların başarılı bir başlangıç yapmaları için Kosova Dışişleri Bakanlığı'nın gerekli lojistik desteği sağlayacağına inandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Sejdiu Kosova'nın diplomatik ağını en yakın bir zaman içinde genişleteceğini sözlerine ekledi. 

Kosova ilk aşamada ABD, Türkiye, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, Avusturya, İsviçre ve Arnavutluk olmak üzere 10 ülkede büyükelçilik açma amacıyla 25 milyon Euro kaynak ayırdı. Maslahatgüzarlarının bu yılın Ekim ayında görevlerine başlamaları bekleniyor. İlk on ülkede yer alan Türkiye'de Kosova'yı, doktorasını Bilkent Üniversitesinde uluslararası ilişkiler branşında yapmış olan Bekim Sejdiu temsil edecek. 

Kosova'nın müstakbel Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu, Kosova Dışişleri Bakanı'nın başdanışmanı görevini yapmaktaydı. Maslahatgüzar yardımcılığına da yüksek tahsilini Ankara'da tamamlamış olan Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar'ın danışmanlarından Güner Ureya atandı. 
 

Kosova'yı, bağımsızlığını ilan ettiği Şubat ayından bu yana yaklaşık 50 ülke tanıdı.  

  

Yorumlar