Duyuru

BALKAN ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ BASIN TOPLANTISI

Türkiye Haberleri

  /   571   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

 

Balkan Araştırmaları Derneği Başkanı İbrahim Selamet, Türkiye'de yabancı öğrenci kontenjanının çok düşük olduğunu belirterek, YÖK'ün bu kontenjanı arttırmasını istedi. 

Kontenjan
28 Ağustos 2008 günü gerçekleştirilen Balkan Araştırmaları Derneği kongresinde oluşan yeni yönetim; Dernek Başkanı İbrahim Selamet başkanlığında SAKVA Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Derneğin yol haritasının belirlendiği toplantıda bir konuşma yapan Balkan Araştırmaları Derneği Başkanı İbrahim Selamet, üniversitelerde yabancı öğrenci kontenjanının artmasını istedi. Selamet, "Sakarya Üniversitesi'nde Balkan Kökenli öğrencilerin sayısı yok denecek kadar az. YÖK'ün yabancı öğrenci kontenjanını arttırması gerekiyor ve burada Sakarya Üniversitesi'nin de öncü olmasını istiyoruz. Ayrıca Balkan Kökenli öğrencilere her türlü desteğinde sağlanması başka bir arzumuzdur" dedi. 

Ortak hedef
Türkiye ile birlikte Sakarya kamuoyunun Balkanlar hakkında az şey bildiğini belirten Dernek Başkanı İbrahim Selamet, yeni dönemde Balkanların fotoğrafını çekip, en ince detaylarına kadar kamuoyuna anlatacaklarını söyledi. Bu konuda konferanslar düzenleyeceklerini ifade eden Selamet, " Balkanlar hakkında lokal düşünülüyor. Balkanlarda, Arnavutlar, Boşnaklar ve soydaş Türkler birbirlerine düşürülmüştür. Biz ortak bir hedefte buluşturmayı hedefliyoruz. Dernek olarak ayrıca Balkanlar ile ilgili bir iletişim kanalı kurmak ve ilmi ve akademik araştırmalar yapacağız" ifadesini kullandı.

 

Basına kapalı yapılan yönetim Kurulu toplantısında Balkan Öğrencilerinin sorunlarının çözüm yollarının konuşulduğu ve Sakarya Üniversitesinde okuyan Balkan kökenli bir öğrencinin tez çalışmasının kitap olarak basılmasına karar verildiği öğrenildi. 

  

Yorumlar