Duyuru

Bağımsız Kosova'da İlk İftar

Kosova Haberleri

  /   502   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 



Bağımsızlığını 17 Şubat 20087de ilan eden Kosova bu yıl ilk kez Ramazan ayına bağımsız olarak girdi. Bağımsız Kosava'daki ilk iftar, vatandaşların geniş katılımı ile coşku içinde gerçekleşti.

 

Kosova'da görev yapan Türk kurum ve kuruluşlar açtıkları iftar çadırları ile binlerce Kosovalı'ya iftar verdi.

 

Kosova'da görev yapan başta Türk Polisi ve Türk Eşgüdüm Ofisi'nin katkılarıyla Başkent Priştine'de kurulan çadırdaki ilk iftara Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Türk Eşgüdüm Ofisi Başkanı Mustafa Sarnıç'ın yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili ve Kosovalılar katıldı. Çadırda bir ay boyunca her akşam bin kişiye iftar verileceği açıklandı.

 

Türk ve Kosova bayraklarıyla süslü iftar çadırında iftarını açmak isteyen yüzlerce Kosovalı kuyruk oluşturdu. Çorba, türlü, pilav ve salatanın ikram edildiği gecede canlı Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Genç yaşlı yüzlerce kişinin katıldığı iftar okunan ezanla açıldı.

 

Gecede konuşma yapan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, savaş öncesi ve savaş sonrası ve şuanda da her türlü destekle Kosova'nın her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti. Bu güzel iftar gecesinde Türk Arnavut ve Boşnakları bir araya getiren Türk kurumlarına teşekkür eden Tırnava, bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Kosova'yı tanıyan Türkiye Cumhuriyeti'nin iyiliklerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Türk Eşgüdüm Ofisi Başkanı Mustafa Sarnıç da gecede yaptığı konuşmasında, bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Sarnıç, "Kosovalı kardeşlerimizle paylaştığımız ortak bir kültür, bir tarih ve sosyal yaşantımız vardır. İşte bugün burada bu iftar çadırında bu ortak yaşamın en güzel örneğine şahitlik ediyoruz." dedi. Sarnıç, Türkiye'nin Kosova halkına yönelik yardımlarının artarak devam edeceğini belirtti.

 

İftar Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava'nın okuduğu dua ile sona erdi. Çadır dışında da havai fişek gösterisi yapıldı. (Cihan)

http://www.kosovahaber.com/


 

  

Yorumlar