Duyuru

Bereket Konvoyu, Balkanlar’a ugurlandi

Türkiye Haberleri

  /   570   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Bayrampasa Belediyesi tarafindan her yil gerceklestirilen ‘Balkanlar’da Ramazan’ projesi kapsaminda “Bereket Konvoyu” dualar esliginde Balkanlara ugurlandi. “Kardeslik Sinir Tanimaz’’ sloganiyla hazirlanan bereket konvoyunda tir ve otobusler torenle ugurlandi. Torende, kervan develeri ve baris guvercinleri de sembolik olarak hazir bulundu.
 
Bayrampasa Belediye Baskani Huseyin Burge, dorduncusunu duzenledikleri Balkanlar yolculugunun guzergâhini her yil biraz daha genislettiklerini soyledi. Burge, “Sinirlari asan bir kardeslik sevdasiyla; nerede bir Turk varsa, nerede bir Musluman varsa, orada kultur ve sevgi sofralarimizi acmaya devam edecegiz dusturu ile yolculugumuza devam ettik.
 
Bereket Konvoyu, sekiz Balkan ulkesinin 21 ayri sehrinde, iftar ve kultur sofrasi acacak.” dedi.

Amaclarinin, Turkiye’de ortak kulturun meydana getirdigi bir sinerjiyi ortaya koymak oldugunu belirten Burge, “Ulkemizin tanitimini en ust duzeyde saglamak ve aradan uzun zaman gecmis olmasina ragmen Balkanlar’daki insanlarimizin unutulmadigini ortaya koymak istiyoruz. Bereket Konvoyumuz, actigi iftar sofralari ve kultur programlariyla nice kardeslik ornekleri yasatmistir’’ diye konustu. Burge, konvoyun, Bosna–Hersek, Sirbistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’da 21 ayri sehirde iftar sofralari kuracagini dile getirdi. Programa katilan Bosna Hersek Baskonsolosu Nidzera Ercan, programda olmaktan mutluluk duydugunu belirterek, “Turkiye benim ikinci vatanim. Ancak benim icin en guzel Ramazan Saray Bosna’da yasanir.” seklinde konustu.
 
Torende konusmalarin ardindan ugurlama programina gecildi. Etkinlik kapsaminda Rumeli Balkan Folklor ekibinin oyunlari ve sanatci Gultekin’in Rumeli turkuleri mahalle sakinlerine unutulmaz bir aksam yasatti. Kervanin sembolu develerin de senlik alaninda yerini aldigi etkinlikte, basta Bayrampasa Belediye Baskani Huseyin Burge olmak uzere protokol heyeti guvercin ucurdular. Konvoy, Kardas’in okudugu dualarin ardindan, Balkanlara dogru yola cikti. Basbakan Recep Tayyip Erdogan da programa mesaj gondererek destek verdi. Bereket Konvoyunda 4 TIR, 2 otobus, 4 minibus, bir jenerator araci ve bir canli yayin araci yer aliyor. 150 kisinin gorev alacagi organizasyon kapsaminda gidilecek yerlerde Turk mutfagindan orneklerin sunulacagi iftar yemekleri verilecek. Iftarin ardindan sanatci, gazeteci–yazar, dusunur ve aydinlarin katilacagi sohbet programlari ve yoresel sanatcilarin yer alacagi halk konserleri duzenlenecek. Konvoy, 29 Eylul’de Istanbul’a donecek.
 
Huseyin Keles, Istanbul
 

01 September 2008 

  

Yorumlar