Duyuru

Makedonya yetkilileri AB üyelik görüşmeleri için Brüksel'i ziyaret ediyor

Makedonya

  /   453   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

ÜSKÜP, Makedonya -- Yerel basın organlarının bildirdiğine göre, üst düzey bir Makedon delegasyonu 4 Eylül Perşembe günü AB üyelik görüşmelerinin başlatılması için bir tarih belirlenmesi konusunda baskı yapmak amacıyla Brüksel'i ziyaret ediyor. Avrupa Birliği ile İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ivica Bocevski ve Dışişleri Bakanı Antonio Milososki'nin, AB Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Olli Rehn ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüşmeleri bekleniyor. Çarşamba günü yapılan bir basın toplantısında Bocevski "önemli ilerlemeler sağladık, Brüksel'e konumumuzu savunmak ve bir tarih almak için ısrar etmek amacıyla gidiyoruz," diye konuştu.

Bocevski, Salı günü AB ile 2009 yılında vizesiz erişime geçilmesi hedefi dahilinde bir ulusal vize bilgi merkezi kurulması amacıyla dışişleri bakanlığına yardım sağlayan AB projesinin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene katılmıştı. Bu teknik yardım projesi, 45 Makedon diplomatik misyonunu, altı sınır geçiş noktasını ve iki vize merkezini internet tabanlı bir BT sistemiyle birbirine bağlamayı amaçlıyor.

Diğer yandan, BM özel temsilcisi Matthew Nimetz, Makedonya ve Yunanistan'dan temsilcileri iki ülke arasında uzun süredir devam eden isim anlaşmazlığı konusunda yeni bir görüşme turuna davet etti. Nimetz iki ülke temsilcileriyle 11 Eylül tarihinde New York'da bir toplantı yapmayı planlıyor. (MIA, Makfax, MRT, Vecer, ERT, ANA-MPA, Express, A1 - 03/09/08)

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır 

  

Yorumlar