Duyuru

Almanya'da İslamofobi'ye karşı kongre

Dünyadan Haberler

  /   408   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 
Almanya'da Avrupa'da bir anda yayılan İslam düşmanlığına karşı, İslamofobi ve anti-İslamlaşma isimli iki kongre yapılacak.
Cumartesi, 06 Eylül 2008 20:00

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Köln Büyükşehir Belediyesi Avrupa'da bir hastalık gibi yayılmaya başlayan İslamofobiye karşı 13 Eylül'de bir kongre düzenleyecek. 

Köln Büyükşehir Belediyesi'nin Dokümentasyon Merkezi'ne bağlı olarak kurulan Aşırı Sağa Karşı Bilgi ve Eğitim Merkezi (İBS), Avrupa'da bir hastalık gibi yayılan İslamofobi'ye karşı kongre düzenleyecek. 

Köln Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, "İslam'ın düşmanca resmi- aşırı sağın popülistliği" adını taşıyan kongre 13 Eylül'de İBS, Düsseldorf Yüksekokulu Neo-Nazizim Araştırma Merkezi ve Volkshochschule Köln'ün iş birliğiyle gerçekleştirilecek. 

Basın Merkezi kongreyi düzenleyen kurumların İslam hakkında gerçekçi, tarafsız bir tartışma hedeflediklerini açıkladı. 

Buna göre İslam entegrasyon politikaları ve aşırı sağcıların İslam'ı popüler bir enstrüman, onu hassas bir korkutma aracı olarak kullanmaları üzerinde durulacak. 

Yapılan açıklamada düzenlenecek kongreyi tetikleyen unsurun 19-20 Eylül'de, Avrupalı aşırı sağcıların, Pro Köln öncülüğünde Köln'de toplanarak gerçekleştireceği sözde "Anti İslamlaşma Kongresi" olduğu, amacın aşırı sağın bu propagandasını durdurmak olduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Aşırı sağ ülke sınırlarını aşmış ve İslamcılığı korku teması, ırkçılığın popüler bir propaganda aracı olarak seçmiştir. Bununla toplumdaki bölünmelere neden olan, İslam ve entegrasyonla ilgili olumsuz duygular aşarı sağın işine yarayacak şekilde kanalize ediliyor" denildi. 
 

Kongredeki konuşmacılar ise çok önemli bilim adamlarından oluşuyor. Bunların arasında İslam bilimcisi Dr. Michael Kiefer, Sosyal Bilimci Prof. Karin Priester, Eğitim Bilimcisi Prof. Micha Brumlik, Teolog Prof. Dr. Thomas Naumann, Siyaset Bilimci Dr. Kemal Bozay, Edebiyat Bilimcisi Prof. Dr. Sabine Kebir, Sosyolog Prof. Dr. Erol Yıldız ve Avusturyalı yazar Robert Misik bulunuyor.  

  

Yorumlar