Duyuru

Kosova'da diplomatların pasaport sevinci

Kosova Haberleri

  /   498   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 
Kosovalı liderler, tarihlerinde ilk kez başka bir ülkelere Kosova'nın diplomat pasaportlarıyla gidebilecek.
Salı, 09 Eylül 2008 20:50


Dünya Bülteni / Haber Merkezi

17 Şubat tarihinde bağımsızlığını ilan eden Kosova'da, liderlere tarihte ilk kez diplomat pasaportları takdim edildi. 

Kosovalı liderler tarihlerinde ilk defa başka bir ülkeye Kosova'nın diplomat pasaportlarıyla gidebilecek. Kosova Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve 2 başbakan yardımcısına Dışişleri Bakanı tarafından pasaportların verildiği törende, olayın önemi vurgulandı. 

Kendi ülkelerinin pasaportlarını alan liderler, bu olayın tarihi nitelik taşıdığına ve pasaportun Kosova'nın devlet kimliğinin bir parçası olacağına vurgu yaptı.

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, böylece Kosova'nın batı demokrasisi yönünde güçlüce yürüdüğünü yansıtmasıyla birlikte Kosova'nın dünyanın dört bir yanından diplomatik destek aldığı ülkeler sayısını arttırdığını belirtti. 
 

Kosova liderleri pasaportları almalarının ardından Kosova'yı 10 ülkede temsil edecek ilk büyükelçi düzeyindeki maslahatgüzarlarla bir araya geldi. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, Belçika, İtalya, Arnavutluk ve Türkiye'de görev alacak olan maslahatgüzarlara konuşan Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Kosova'nın tarihindeki ilk diplomatların, Kosova'nın bağımsızlığını güçlüce destekleyen dost ülkelerde görev yapacaklarını, Kosova ile bu ülkeler arasında her alandaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacaklarını söyledi.  

  

Yorumlar