Duyuru

Sırp bakan Jeremiç AGİT'e Kosova konusunda seslendi

Dünyadan Haberler

  /   338   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

VİYANA, Avusturya -- Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç 10 Eylül Çarşamba günü Viyana'da düzenlenen AGİT Daimi Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Kosova'nın tek taraflı bağımsızlığının sonuçları hakkında bulunduğu korkunç tahminlerin gerçeğe dönüşmekte olduğunu söyledi. Ancak Jeremiç, işlerin kontrolden çıkmasını önlemek için henüç çok geç olmadığını da sözlerine ekledi. Bakan, bu vesileyle Sırbistan'ın Kosova'nın 17 Şubat'taki bağımsızlık ilanı hakkında Uluslararası Adalet Divanı'ndan görüş isteme girişimini de sundu. Jeremiç Çarşamba günü erken saatlerde başarı şansının yüksek olduğunu belirtmişti.

Çarşamba günü ayrı bir gelişmede, ABD'nin Sırbistan Büyükelçisi Cameron Munter ülkesinin Sırbistan'ın Kosova konusundaki girişimine karşı tutumunu yineledi. Blic gazetesine konuşan Munter, "Hükümeti geçmişe değil geleceğe odaklanmaya ve AB entegrasyonu için birlikte çalışmaya ikna edebileceğimizi umut ediyorum." dedi.

Yine Çarşamba günü, Kosova Başbakanı Haşim Taki Yunanistan'ın Priştine irtibat bürosu başkanı Dimitrios Moşopulos ile bir araya gelerek, Yunanistan'ın Kosova'nın bağımsızlığını yakın gelecekte tanımasını beklediğini söyledi. (Tanjug, Beta, B92, Telegrafi, Koha ditore, Zeri, Express - 11/09/08; FoNet, Beta, Blic - 10/09/08) 

  

Yorumlar