Duyuru

BM başsavcısı Brammertz'den, Mladiç ve Hadiç'in tutuklanması yönünde bir çağrı daha

Sırbistan

  /   528   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

BELGRAD, Sırbistan -- Lahey mahkemesi başsavcısı Serge Brammertz 10 Eylül Çarşamba günü Sırp makamlarına geri kalan iki savaş suçu zanlısı Ratko Mladiç ve Goran Haciç'i tutuklamaları yönünde bir kez daha çağrıda bulundu. Belgrad'a iki günlük bir ziyarete başlayan Brammertz, tutuklamaları "tam işbirliğimizin en önemli amacı" olarak nitelendirdi. Sırbistan'ın BM mahkemesiyle ilişkilerden sorumlu ulusal konsey başkanı Rasim Ljajiç ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Brammertz, yeni hükümetin Sırbistan'ın mahkemeyle olan işbirliğine ilişkin geri kalan sorunları çözmek için gerekli kaynakları sağlayacağına inandığını belirtti.

Ljajiç de, Pazartesi günü toplanacak olan AB Bakanlar Kurulu'nun Sırbistan'ın savaş suçlarındaki işbirliğini "uygun şekilde değerlendirmesini" beklediğini söyledi. Bakan, "Geri kalan yükümlülüklerin farkındayız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız." şeklinde söz verdi.

Çarşamba günkü ayrı bir gelişmede, AB dış politika sorumlusu Javier Solana Bakanlar Kurulu'ndan Sırbistan ile geçici bir ticaret anlaşması yapılmasına izin vermesini beklediğini söyledi. Ancak Hollanda, öncelikle Belgrad'ın Mladiç'i tutuklaması gerektiği konusunda ısrar ediyor. (Beta, Tanjug, RTS, Danas, FoNet, B92 -10/09/08) 

  

Yorumlar