Duyuru

İhsanoğlu: Kosova’nın kendisi tarafından sürdürülecek daha etkin bir siyasete ihtiyaç var

Türkiye Haberleri

  /   534   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

Ankara, 12 Eylül 2008 (Kosovapress) saat 08:56

Ihsanoglu: Ka nevojë për një politikë më aktive të vet Kosovës

 

İslam Konferansı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu yaptığı bir konuşmasında, Kosova konusunun neden özel bir konu olduğuna ve bağımsızlığı neden  hakediyor diye İslam ve Arap ülkelerine daha iyi açıklayabilmek için Kosova tarafından daha etkin bir siyasetin sürdürülmesi gereğine işaret etti.

 

‘BBC’ye bir demeç veren İhsanoğlu, İslam Konferansı Teşkilatı’na üye ülkelerin Kosova konusunda ayrı ayrı karar almaları gerekir, dedi.

 

‘18 Şubat günü, Kosova’nın  bağımsızlığı ile ilgili Deklarasyon kabul edildikten 24 saat sonra, bu önemli olayla ilgili olarak ben bir ifade vermiştim. Dolatısıyla ben Kosova halkıyla dayanışma içinde olduğumu bildirmiştim. O zaman ben Kosova’nın bağımsızlığını İslam Konferansı üye ülkeleri adına kutlamıştım ve yeni bir devletin oluşmasında Kosova’ya başarılar dilemiştim’, dedi İhsanoğlu.

 

Kosova devletinin Arap ülkeleri tarafından kabul edilmemesine değinen İhsanoğlu özetle şunları dedi:

‘Düşünceme göre bu doğrultuda kendisi Kosova daha etkin bir siyaset sürdürmelidir.Kosova konusunun neden özel bir konuyu oluşturduğunu daha iyi açıklamalıdır. Kosova  neden bağımsızlığı hak ediyor diye açıklamalar yapmalıdır. Hiç kuşkusuz Arap dünyası Kosova’nın tarihiçesi konusunda fazla bilgiye sahip değildir.Kendi taihiçesini daha iyi duyurabilmek için Kosova tarafından girişimler sürdürülmelidir’, dedi İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu. 

  

Yorumlar