Duyuru

Ankara’da Kosova Diplomatik Misyonuna Kolaylık Sağlanacak

Türkiye Haberleri

  /   529   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


 
 

 


Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Balkanlar Masası Genel Müdürü Hasan Aşan, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar il görüşmesinde Kosova’yla ilişkilere önem verdiklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Balkanlar Masası Genel Müdürü Hasan Aşan, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar’ı ziyaret etti.

 

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Ankara’dan gelen konuğa, Türkiye Cumhuriye’nin Kosova’ya bağımsızlık öncesi ve sonrasında gösterdiği ilgi ve desteğin çok önemli olduğunu iletti.

 

Kosova Cumhuriyeti’nın Ankara Diplomatik Misyonu açmasının iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesine katkıda bulunacağını belirten  Yağcılar, bu misyonda Birinci Katip görevine bir Kosovalı Türkün atanmasının, Türkiye Cumhuriyeti’yle ilişkilere gösterilen ilgiyi yansıttığını belirtti.

 

Türkiye Cumhuriyeti Dışışleri Bakanlığı Balkanlar Masası Genel Müdürü Hasan Aşan, Türkiye Cumuriyeti olarak Kosova’yla ilişkilere önem verdiklerini ve Ankara’da açılacak olan Kosova diplomatik misyonunun kuruluş aşamasında her tür kolaylığı sağlayacaklarını ifade etti.

Editör : Kosova Haber

  

Yorumlar