Duyuru

Genel Kurul, Sırbistan’ın istemini görüşecek

Kosova Haberleri

  /   484   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

Priştine, 17 Eylül 2008 (Kosovapress) saat 08:32

 

Birleşmiş Milletler Meclisi Genel Kurulu, Kosova bağımsızlığının yasal olup-olmadığı konusundaki Sırbistan tarafından sunulan rezolüsyonu ele alacak.

 

Dün Birleşmiş Milletler Genel Meclisi’nin  sırasıyla 63. oturumu başladı. Bu yılki oturumun devamında, uluslararası güvenlik ve barış, teröre karşı mücadele, insan hak ve özgürlüklerinin korunması, çevre korunumu ve ekonomi ve toplumsal kalkınmayla ilgili 163 konunun görüşülmesi öngörülmektedir.

 

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında, bu yıl görüşülmesi öngörelen konular arasına alınabilecek bazı konuları da  ele alacak.

Bunların arasında, Kosova bağımsızlığının yasal olup-olmadığı konusuyla ilgili Sırbistan tarafından sunlulan rezolüsyon da yer alacak.

 

 

Bu rezolüsyon tasarısıyla Sırbistan, Genel Kurul’un,  Kosova’nın bağımsız ilan edilmesi konusunda Uluslararası La Hay Mahkemesi’nden düşünce almasını istemektedir.

 

Sırbistan tarafından öne sürülen  bu istemin geçebilmesi için Birlaşmiş Milletler Örgütü’ne üye ülkelarindan yaklaşık olarak 100 ülkenin ‘evvet’ demesi gerekir. 

  

Yorumlar