Duyuru

TMK’nın dağılması öngrüldüğü şekide yapılıyor

Kosova Haberleri

  /   455   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

Priştine, 17 Eylül 2008 (Kosovapress) saat 17:06

 

Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Fehmi Mujota ve Amerika’nın Priştine Büyükelçisi Tina Kaidanou, Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin oluşturulmasıyla ilgili süreçte yer alan tüm etmenlerin azami seferber olmaları gerekliliğine işaret ettiler.

Böyle bir değerlendirme yapılırken, yeni kurulacak olan güvenlik kuvvetlerinin  Kosova’da olduğu gibi bölge istikrarlığına da katkı sunması gereği göz önünde bulundurulmaktadır.

 

Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanlığı tarafından basına sunulan bir bildirdide, TMK’nın dağılması daha doğrusu Güvenlik Kuvvetleri’ne dönüştürülmesi işinin öngörüldüğü bir şekilde yapıldığı öne sürülürken, Bakan Mujota ve Büyükelçi Kaidanou, açıkta kalacak daha doğrusu Kosova Güvenlik Kuvvetleri’ne kabul edilemiyecek TMK mensuplarının güvenca altına alınabilmeleri için yasal çözümlerin getirilmesi gereğine de işaret ettiler.  

Bu münasebetle Bakan  Mujota, Büyükelçi Kaidanou’ya, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanlığı ile NATO ve diğer uluslararası örgütler arasında iyi ilişkiler kurulduğunu, bunun yanı sıra KFOR ve TMK Koordinasyon Dairesi ile iyi işbirliği yapıldığını söyledi. 

  

Yorumlar