Duyuru

İyi İlişkilerimiz 6 Yüzyıla Dayanıyor

Kosova Haberleri

  /   526   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Kosova Koordinatörlüğü ve Prizren İslam Birliği Başkanlığı tarafından dün akşam yaklaşık 300 kadar davetliye Prizren’de iftar yemeği verildi. Gecede Kosova ve Türkiye arasında iyi ilişkilere işaret edildi.

 

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Kosova Koordinatörlüğü ve Prizren İslam Birliği Başkanlığı tarafından dün akşam Prizren’de 300 kadar davetliye iftar yemeği verildi. İftar gecesi Prizren’de Ramazan’ı anlatan video slayt gösterisi ile başladı.

 

Davetlileri iftardan sonra selamlayan T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Kosova Koordinatörü Tevfik Yücesoy, Priştine’de düzenlenmesi planlaştırılan Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Konferansı münasebetiyle iftar gecesi düzenlenmeyi planlaştırdıklarını, konferansın Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu’nun Kosova dışında olması nedeniyle ertelenmesine rağmen gecenin tertiplendiğini açıkladı. Konferansın ileride bir tarihe ertelendiğini söyleyen Tevfik Yücesoy, T.C. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun selamlarını iletti. Ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre’nin “Yaratılanı Severim, Yaratandan Ötürü” dizelerini hatırlatan Tevfik Yücesoy, Ramazan’da birlikte olma mutluluğunu yaşadığını belirtti ve gelenlere ve iftar gecesinin düzenlenmesine yardımcı olanlara teşekkürlerini ifade etti.

 

Konukları selamlayan Prizren İslam Birliği Başkanı Lutfi Balık, Bağımsız Kosova’da ilk kez böyle bir iftar gecesinin düzenlenmesi mutluluğunu vurguladı.

 

Kosova Cumhuriyeti İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Ramazan ve orucun dini ve sosyal dayanışma önemi içerikli konuşmasından sonra T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye ile iyi ilişkilere değindi. “ Türkiye ile iyi ilişkilerimiz ne dün ne bugün başlamadı. İyi ilişkilerimiz Osmanlı’nın buralara gelişinden bu yana 6 yüzyıldır devam ediyor” diyen Naim Tırnava, Türkiye’ye şimdiye kadar desteği için teşekkürlerini ifade etti. Naim Ternava, Kosova’nın bağımsızlığı ve egemenliğini kazanmasında destek olanlara da teşekkür ederken, Kosova’nın modern ve insan ve topluluk haklarına saygı gösterileceği bir ülke olacağını inancını belirtti.

 

İftar Gecesi genç sanatçı Driton Salihu’nun seslendirdiği Türkçe ve Arnavutça ilahi ile son buldu.

 

 

İftar Gecesine Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, T.C. Büyükelçi Yardımcısı Doğan Işık, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, milletvekilleri, belediye başkan ve yardımcıları, KFOR , TMK ve SHPK temsilcileri, Kosova’nın bazı belediyelerinden gelen İslam Birlikleri Başkanları, Prizren bölgesi imamları ve çok sayıda davetli katıldı.

http://www.kosovahaber.com/

 

  

Yorumlar