Duyuru

Kosova Dışişleri Bakanlığı Lobicilikte Yeterli Değil

Kosova Haberleri

  /   429   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Dışişleri Bakanı Skender Hyseni Kosova Meclisinin oturumunda bugün, Kosova bağımsızlığının tanınması lobiciliğinde yaptığı çalışmaları nedeniyle milletvekillerinin çok sayıda eleştirisine uğradı.

 

Hyseni’ye karşı gensorunun gerçekleşmesi isteminde bulunan Yeni Kosova İttifakı(AKR) Asbaşkanı İbrahim Gashi, örgütleme strüktürlerinin kurulmasında olduğu gibi,  bağımsızlığın fazla ülke tarafından tanınmasında yapılan lobicilikte de  Dışişleri Bakanlığının son derece başarısız olduğunu ileri sürdü.

Gashi, aynı zamanda Dışişleri Bakanlığını hoşgörüsüzlük ve nepotismle de suçladı.

Kosova Diplomasi Şefi Skender Hyseni ise, lobicilik bakanlığı olmamasına ve çok sayıda işlerin olmasına rağmen, Dışişleri Bakanlığının, Kosova bağımsızlığı konusunda lobicilik yapmanın önde gelen ödevi olduğunu belirtti. Hyseni  Kosova bağımsızlık sürecinin ilerlemesi için  dolaysız ya da dolaylı  çok sayıda görüşmelerde bulunduğunu da açıkladı.

Bakan Hyseni’ye muhalefet partilerden eleştiriler gelirken,  koalisyondaki LDK, PDK partileri ise  güçlü destek sunarak, Bakanın lobicilik faaliyetini takdir etti.

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi ise  Kosova’yı tanıyacak ülkeler sayısının artması için ortaklaşa çalışmaya çağrı yaptı. Kosova bağımsızlığının yasallığının Uluslararası Adalet Divanı tarafından görüşülmesi için Sırbistan’ın girişimde bulunmasına da değinen Başbakan Thaçi, bu girişimin  çok kötü bir hareket olduğunu vurguladı.

Kosova Meclisinin toplantı gündeminde bugün ayrıca birçok yasa tasarıları yer alıyor.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar