Duyuru

Türk KFOR’unun Dragaş’a Kapsamlı Yardımı

Kosova Haberleri

  /   847   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Türk KFOR’u Dragaş Şehir Hastanesi, Dragaş İtfaiyesine yardımda bulundu ve Pllajnik İlköğretim Okulu’nda onarılan 2 sınıfı törenle hizmete açtı.

 

18 Eylül 2008 tarihinde, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı’nın Dragaş bölgesinde yardım faaliyetleri törenleri gerçekleştirildi. Törenlere Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı M.Nail Yiğit yanı sıra Dragaş Belediye Başkanı Salim Yanuzi, itfaiye müdürü, hastane başhekimi, hastane görevlileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Kızılay tarafından gönderilen ve Türk Tabur Görev Kuvveti tarafından satın alınan 15.700 Avro değerinde serum, astım ilacı, antibiyotik, ağrı kesici, yoğun bakım ve ameliyat tıbbi malzemelerinden oluşan tıbbi yardım paketleri Dragaş Şehir Hastanesi yetkililerine teslim edildi.

 

 

Dragaş yardım faaliyeti kapsamında 30 takım itfaiye tulumu, t-shirt ve ayakkabıdan oluşan itfaiye malzemesi da itfaiye yetkililerine Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı M.Nail Yiğit tarafından teslim edildi.

 

 

 

Tabur Görev Kuvvet Komutanı M.

Nail Yiğit, bu anlamlı yardım faaliyetlerinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken,  Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı tarafından yapılacak yardımların sadece eğitim ve sağlık alanlarında destekle sınırlı kalmayacağını, yardım faaliyetlerinin de artarak devam edeceğini söyledi.

Dragaş Belediye Başkanı Salim Yanuzi, Türk Tabur Görev Kuvveti’nin Dragaş itfaiyesine ve hastanesine yaptıkları malzeme yardımından dolayı Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığına teşekkürlerini ifade ederken Türk KFOR’u ile iyi ilişkilerin devamını diledi.

 

Aynı gün Dragaş’ın Pllajnik İlköğretim Okulu’nda onarılan 2 sınıfın açılış töreni de yapıldı. Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı tarafından bakım ve onarımı yapılan sınıflar 17’şer adet üç kişilik sıra ve oturak ile donatıldı.

 

Açılış törenine Dragaş belediyesi eğitim müdürü, okul müdürü, Türk Tabur Görev Kuvveti SAİB temsilcileri öğretmen, öğrenciler ve yerel halk katıldı. 

  

  

Yorumlar