Duyuru

Yunanistan Kosova Pasaportunu Kabul Etti

Yunanistan

  /   508   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 



Yunanistan, Kosova Cumhuriyeti pasaportları tanıdığını ve önümüzdeki haftadan itibaren vize vermeye başlayacağını bildirdi.

 

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Hashim Thaçi,Yunanistan'ın Priştine Ofisi Şefi Dimitris Moschopoulos, ile gerçekleştirdiği görüşmede Kosova ve Yunanistan ikili ilişkileri konusunu görüştü.

 

Büyükelçi Dimitris Moschopoulos Başbakan Thaçi’ye Yunan Hükümetinin önümüzdeki pazartesi gününden itibaren Kosova pasaportlarını tanıyacağını ve vize işlemlerinin de Kosova’da gerçekleştirilebilineceğini bildirdi.

 

Başbakan Thaçi Yunanistan’a, Kosova ve yöre istikrarının sağlanmasında oynadığı rolü olduğu gibi Kosova’nın demokratik geçiş döneminde desteği için de teşekkürlerini ifade etti. İki ülke arasında diplomasi, siyasi, ekonomi ve eğitim alanlarında ilişkilerin gelişmesini beklediğini belirten Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakojanis’in daveti üzere Kosova’nın artık Atina’da diplomatik temsilciliğinin açılmasının da olanaklı olduğunu belirtti.

 

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Kosova geleceğinin Yunanistan’ın geleceğine benzer Avrupa Birliği ve NATO üyeliğinde olduğunu söyledi.

 

Yunanistan Hükümetinin Kosova’ya yardımcı olmaya hazırlığını belirten Yunanistan Priştine Ofisi Şefi Dimitris Moschopoulos, Yunanistan’ın Kosova ile ticari, ekonomi, siyasi ve kültür alanlarında ilişkilerin kurulmasından yana olduğunu söyledi.

Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar