Duyuru

Danimarka başbakanı. Kosova'nın bağımsızlığı geri döndürülemez

Kosova Haberleri

  /   442   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen 18 Eylül Perşembe günü Priştine'de liderlerle görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın Kosova'nın tek taraflı bağımsızlık ilanını Uluslararası Adalet Divanı'nda inceleme talebinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Rasmussen, Danimarka'nın Kosova'yı tanımasının uluslararası hukuka tamamen uygun olduğu ve bağımsızlığın geri dönüdürülemez bir çözüm ve mümkün olan tek çözüm olduğunu da sözlerine ekledi. Başbakan diğer ülkeleri de Kosova'yı tanımaya çağırdı. Başbakan Haşim Taki de buna karşılık Kosova'nın geleceğinin Belgrad'dan değil, Brüksel ve Washington'dan geçtiğini söyledi.

Diğe yandan Perşembe günü, EULEX başkanı Korgeneral Yves ve Kermabon Belgrad'a gidip EULEX'in Kosova'daki rolü ve görevini daha ayrıntılı bir şekilde anlatmaya hazır olduğunu söyledi. Ziyaretin amacı, Sırp makamlarının misyonun Kosova'nın Sırp yoğunluklu kuzeyi de dahil olmak üzere tam olarak konuşlanması olacak.

Yine Perşembe günü, Avusturyalı diplomat Werner Almhofer Kosova'daki AGİT misyonunun yeni başkanı oldu. Almhofer'i, AGİT dönem başkanlığını yürütmekte olan Finlandiya aday gösterdi. 48 yaşındaki yeni başkan İsviçreli Tim Guldimann'ın yerini alacak. (Koha Ditore, Lajm, Zeri, Telegrafi, RTK, Express, Kosova Sot, ITAR-TASS, Tanjug, B92, DPA, APA - 18/09/08) 

  

Yorumlar