Duyuru

Arnavutluk'ta tanığın ölümü öfkeye yol açtı

Arnavutluk Haberleri

  /   519   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Kilit bir tanığın görünür o ki tek başına çıktığı bir av seyahatinde ölmesi mafya tarzı bir cinayetle ilgili kuşkuları doğurdu. Kosta Trebicka birisinin rahatı konusunda çok fazla şey mi biliyordu?

Southeast European Times için Balkanblogs'dan derleme – 19/09/08

photo

Mart ayında meydana gelen dev patlama sonrasında Gerdek'teki mühimmat deposu alevler içinde görünüyor. Verdiği ifadeyle patlamaya yol açan olaylar zincirine ışık tutan Kosta Trebicka, bu ay gizemli bir şekilde hayatını kaybetti. [Getty Images]

İşadamlığından dönme bir gammazcının şok edici ölümü, Arnavutluk'un blog toplumu arasında yorumlara yol açtı. Kosta Trebicka Arnavutluk'taki silah ticareti ve Gerdek faciasına yol açan gelişmelerle ilgili güçlü bir ifade verdi.

Trebicka, görünürde tek başına çıktığı bir av gezisi sonrasında ıssız bir bölgede arabasının yanında ölü bulundu. Trebicka silah ilişkileri konusunda ABD Kongresi'nde de ifade verdiği için, soruşturmaya Washington FBI'dan gelen uzmanlar da katıldı.

Blogcular ateş püskürüyorlar. Bazıları, bariz bir örtbas etme olayının yaşanmakta olduğunu ileri sürerek hükümeti suçluyorlar. Diğerleriyse, savcılar ifadesini çoktan almış oldukları için Arnavut liderlerin Trebicka'dan kurtulmakta çıkarları olmadığını söyleyerek bu gibi suçlamaları sorguluyorlar.

shekulli sitesinde yazan Endri, "Okuduklarıma göre olay kaza gibi görünüyor ve bence birisinin ölümünü siyasileştirmek nomal değil." diyor. peshkupauje sitesinde yazan Fredi ise Trebicka'nın ölümünün Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa için kötü haber olduğunu, zira insanların otomatikman çarpışmada ondan şüpheleneceklerine inanıyor. "Ama Berişa Trebicka'yı neden ortadan kaldırsın ki? İfadesi onu tehlikey atacaksa farklı davranabilirdi - çenesini parayla veya iş dünyasında yaygın olarak yaşanan başka kıyaklarla kapatabilirdi."

 

Tam tersine, Skenderbeu is ölümün "kaza olmadığından" emin.

"Bu tipik bir mafya cinayeti; tanıkları ortadan kaldırma işi." diyen yazar şöyle devam ediyor: "Bir şeyden eminim: bir sonraki seçimlerde Berişa ve arkadaşları benden oy alamayacaklar."

Ancak Lejla, Berişa'nın siyasi rakiplerine olayı siyasi puan toplamak için kullandıkları için patlıyor. "Bu benim için inanılmaz bir olay ve bu siyasi taktik midemi bulandırıyor." diyen yazar şöyle devam ediyor: "Arnavutluk'ta kötü giden her şeyi hükümete dayamak istiyorlar. Arnavutluk umurlarında bile değil, sadece seçimleri kazanmak istiyorlar."

Son olarak, Detari amatör detektiflik işlerine karşı uyarıyor. "Her birimiz adli uzman kesildik. Çok karmaşık suçlar hakkında bir dolu televizyon dizisi seyrettiğinizi biliyorum, ancak televizyonla gerçek yaşam birbirinden çok farklı iki şey."

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır. 

  

Yorumlar