Duyuru

EULEX yıl sonuna kadar Kosova'da tam olarak yerleşmiş olacak

Kosova Haberleri

  /   404   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- AB'nin polis ve yargı misyonu EULEX Başkan Yardımcısı Roy Reeve 23 Eylül Salı günü yaptığı açıklamada, EULEX'in yakında kuzey Kosova'da göreve başlayacağını ve yıl sonuna kadar bütün ülkede faal hale geleceğini söyledi. Reeve, misyonun öncülü UNMIK ile iyi bir işbirliği sergilediği ve polis, yargı ve gümrük sektörleriyle birlikte çalışacağını da sözlerine ekledi.

Diğer yandan Kosova Merkez Seçim Komisyonu'na bağlı on gözlemci, 5 Ekim'de Bosna-Hersek'te (BH) yapılacak yerel seçimleri izleyecek. Saraybosna merkezli seçim komisyonu Mayıs ayında Priştine'ye bir davetiye gönderdi. BH henüz Kosova'yı tanımadığı için, Sırp Cumhuriyeti yetkilileri söz konusu hamleye karşı çıkıyorlar.

Yine Salı günü, Dönüşler ve Toplumlardan Sorumlu Bakan Boban Stankoviç kişisel nedenleri öne sürerek Kosova hükümetinden istifa etti. Stankoviç, kabinedeki iki Sırp bakandan biriydi. Başbakan Haşim Taki onun yerine yine bir Sırp'ı, Sasa Rasiç'i atadı. (Lajm, Express, Koha Ditore, Zeri - 24/09/08; Kohavision, AP, RTK - 23/09/08) setimes 

  

Yorumlar